Nijkerkse apotheken kiezen fietskoerier voor bezorging medicatie

Foto: Rob Veen

De Nijkerkse apothekers Jan van der Krift (apotheek De Nije Veste) en Anke Barsema (apotheek Corlaer) zetten de fietskoeriers van Greenspeed in voor de bezorging van medicatie in Nijkerk.

Apotheker Jan van der Krift is blij met deze duurzame samenwerking. “Jaarlijks reden we al duizenden kilometers met een bestelauto door Nijkerk om alle medicijnen te bezorgen. Door corona is het aantal bezorgverzoeken alleen maar toegenomen. Enorm belastend voor het milieu natuurlijk. Daarom zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden om dat transport te verduurzamen en wat is er beter voor het milieu dan fietsen?”
Cliënten van de apotheek hoeven zich geen zorgen te maken of hun medicijnen wel droog overkomen. “Alle medicijnen worden per zogeheten cargofiets met een grote-, afsluitbare- en waterdichte bak bezorgd en dat zonder uitstoot van CO2 en fijnstof.”

24-uurs uitgifteautomaat

Beide apotheken bieden hun cliënten ook de mogelijkheid medicijnen zelf op te halen via een 24-uurs uitgifteautomaat. “Het voordeel daarvan is dat de cliënt zijn medicatie kan ophalen op een tijdstip waarop het hem uitkomt”, legt Van der Krift uit.
De apothekers krijgen veel positieve reacties op deze service. “Zowel de bezorgservice als de uitgifte via 24-uurs uitgifteautomaten zijn gratis. Het zorgt er in deze coronatijd voor dat het minder druk is in de apotheek. Mocht de 24-uurs uitgifteautomaat geen optie zijn, dan kunnen we de medicatie ook bezorgen” geeft Van der Krift aan.

Aanmelden voor de 24-uurs uitgifteautomaat kan via de website van apotheek De Nije Veste en apotheek Corlaer of telefonisch (033 2462900).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden