VIDEO: kick off Diabetes Challenge

Foto:

Vandaag vond de kick-off plaats van de Iceland Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Dit gebeurde in aanwezigheid van Olympische helden Bas van de Goor, Carl Verheijen en Mark Huizinga. 

Van 4 t/m 13 juli gaan twaalf deelnemers tussen de 24 en 66 jaar met diabetes type 1 en type 2, zonder hulp van buitenaf, op intensieve trektocht door IJsland. Een van hen is de Nijkerker  Abderrahman Lagmouchi. Zij zijn op elkaar aangewezen met hetzelfde doel: onder alle omstandigheden de regie over hun gezondheid in eigen hand houden. Ter begeleiding neemt ook een medisch team deel aan de tocht onder leiding van Prof. Dr. Henk Bilo.
  
Samen grijpen de deelnemers de kans aan om door middel van deze uitdaging het belang van een gedragsverandering in te zien, uit te voeren en het vervolgens als ambassadeurs te delen met anderen, om op die manier verandering teweeg te brengen in de Nederlandse maatschappij. Mark Huizinga, winnaar van het laatste seizoen van het TV-programma ‘Expeditie Poolcirkel’ wenste de deelnemers alle succes en drukte hen op het hart te genieten van het gevoel van vrijheid dat IJsland geeft.
Nijkerk fit
Tegelijkertijd met Bas van de Goor start oud-schaatser Carl Verheijen op 4 juli met enkele tientallen deelnemers van Gezondheidscentrum de Nije Veste een Diabetes Challenge in Nederland. Als algemeen directeur van het Gezondheidscentrum is Verheijen zeer betrokken bij de Bas van de Goor Foundation: “Bij de Nije Veste hebben we, net als in de rest van Nederland, elke dag te maken met een toenemend aantal mensen met diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft de afgelopen jaren aangetoond een grote impact te kunnen hebben op de kwaliteit van het leven van deze mensen, door sport en beweging een vast deel uit te laten maken van de wekelijkse rLucidaoutines. In de zorg zullen we daar in de toekomst gigantisch veel baat bij hebben.”
 
Het team van de Nije Veste legt tijdens de Nijkerk Diabetes Challenge dezelfde afstanden op dezelfde dagen af, terwijl men intensief contact onderhoudt met de groep in IJsland.
Minister Schippers sprak de challengers persoonlijk toe.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen