Traject nieuw EPD St Jansdal begonnen

In het bijzijn van veel medewerkers werd in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal het officiële startschot gegeven voor het traject STEPIC: Samen op weg naar nog Beter
In het bijzijn van veel medewerkers werd in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal het officiële startschot gegeven voor het traject STEPIC: Samen op weg naar nog Beter
Foto: St Jansdal

HARDERWIJK – Eind vorig jaar heeft de raad van bestuur van ziekenhuis St Jansdal besloten tot de aanschaf van het Elektronisch Patiëntendossier van Epic. Het traject gaat in St Jansdal de naam STEPIC dragen. Vanmorgen vond in de centrale hal van het ziekenhuis de kick off van STEPIC plaats in aanwezigheid van vele medewerkers.

Na een korte toespraak van Albert Arp, voorzitter van de raad van bestuur, verrichtte Henk Leeuwis, voorzitter van de Patiëntenraad, de officiële openingshandeling. De Patiëntenraad is nauw betrokken geweest in het besluitvormingsproces met betrekking tot de aanschaf van het nieuwe Elektronisch Patiëntendossier van Epic. Uiteindelijk gaat het er in dit traject om dat patiënten nog meer service en efficiency zullen ervaren gedurende hun bezoek aan ziekenhuis of polikliniek.

Het is de bedoeling binnen STEPIC te komen tot een digitaal dossier waarin medisch specialisten en zorgverleners informatie over patiënten gaan opslaan en raadplegen. Daarnaast geeft dit systeem de mogelijkheid tot grotere betrokkenheid van de patiënt bij het zorgproces. Die betrokkenheid is tegelijkertijd een middel om de zorg die aan patiënten wordt verleend, kwalitatief nog beter en veiliger te maken.

Het is een omvangrijke klus die een kleine twee jaar gaat duren. Het gaat in eerste instantie om het optimaliseren van de zorgprocessen. Voor de medisch specialisten en medewerkers betekent dit dat alle werkprocessen op elkaar afgestemd gaan worden en dat oude vertrouwde werkwijzen losgelaten moeten worden. Naar verwachting gaat het nieuwe werken in het najaar van 2016 voor iedereen in één keer van start.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen