Accent werkt samen met Icare

Foto: Accent

Accent Nijkerk is benaderd door de “aandachtsvelders Fysieke Belasting (AFB)” van Icare om ruimte te bieden in het lokaal verzorging. Daar kon dan de training op het AFB-gebied voor het personeel van Icare gegeven worden.

Icare thuiszorg heeft als belangrijk uitgangspunt dat hun medewerkers bewust met hun werk om gaan en zorg te verlenen op een respectvolle manier maar dat zonder fysieke overbelasting!

De eerste training werd gegeven aan medewerkers van de 6 teams van Icare: Paasbos, Corlaer, Nijkerkerveen, De Nije Veste 1 en 2 en het PG-team. In het lokaal van Accent konden de medewerkers zien – en zelf oefenen – hoe je met patiënten met tilliften moet werken en hoe je steunkousen aandoet met aan-en uittrekhulpmiddelen. Maar ook hoe je verantwoord een patiënt verplaatst in bed. Zowel in het middag- als avondprogramma was er iemand aanwezig van Medipoint, die de uitleen voor Nijkerk verzorgt in de thuiszorgwinkel in het GC Corlaer. Ook was er een ergotherapeut van de Nije Veste aanwezig. Die gaf tips voor de juiste werkwijze en beantwoordde vragen over praktijksituaties.

Als tegenprestatie gaat Icare een training voor de jongeren van het Praktijkonderwijs geven om op deze wijze jongeren te interesseren voor het werk in de thuiszorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen