Diabetes Challenge meer dan alleen maar lopen

De Diabetes Challenge werd bekend door het heel regelmatig wandelen. Maar het is veel meer.

Het allerbelangrijkste effect – zo bleek uit de eerdere edities – is uiteindelijk dat de kwaliteit van leven als veel beter wordt ervaren en dat de verandering in leefstijl wordt volgehouden.

De groep deelnemers wordt elk jaar groter en de 2016-groep is lekker fanatiek bezig. Donderdagavond was er bijvoorbeeld een kookworkshop in een kooklokaal van Accent Praktijkonderwijs. Diëtiste Carlien Mentink: “We hebben vooral gekeken naar de voedingswaarde van de recepten. Sommige waren bijvoorbeeld koolhydraatarm. Mijn collega Carien Stapelbroek en ik wilden de deelnemers ook laten ervaren, dat het klaarmaken van gezond eten echt niet veel tijd hoeft te kosten.”

in de zijlijn werd in gegaan op etiketten lezen, slim inkopen en allerlei zaken rondom voeding van belang bij diabetes. Daarna was het natuurlijk samen gezellig eten en werd vooruit gekeken naar het sluitstuk van deze Challenge: de wandelweek van 22 tot en met 27 augustus. Voor sommigen een eitje, want die wandelen nu al dagelijks meer dan 10 kilometer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen