Longpunt terug in Harderwijk

Foto: Longfonds

De werkgroep Noordwest-Veluwe van de patiëntenvereniging Longfonds (voorheen Astma Fonds) gaat met Longpunt het zesde jaar in.

De werkgroep richt zich in 2017 volledig op het midden van de regio Noordwest-Veluwe i.c. op de locatie Harderwijk.

Met de sluiting van Behandelcentrum Salem in Ermelo, miste het Longpunt-kernteam (de beleidsmakers) gelijk een tweetal deskundigen. Deze omissie is opgevangen door de longverpleegkundige Hennie Veneboer van de huisartsencoöperatie Medicamus. De werkgroep (Huub Piepers, Petra Winter en Frans Meijer) heeft samen met het Longpunt-kernteam een enerverend programma samengesteld voor 2017. Het Longpunt is na een rustjaar terug in het vertrouwde ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. In de Dageraitzaal op de eerste verdieping hield de werkgroep afgelopen jaar wel de informatiemiddag over medicatie.

Bij een Longpunt komen longpatiënten met hun partner, mantelzorger of familieleden bij elkaar met de (long-)arts en andere zorgverleners. Lid zijn van het Longfonds is niet noodzakelijk. Alle longpatiënten zijn er welkom. Het doel naast lotgenotencontact is de zelfredzaamheid bij hen te verhogen, waarin de afgelopen jaren een duidelijke progressie zit. De vier Longpunten zijn doorgaans op de 3e woensdag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur). De deelname is gratis, zo ook het parkeren van de auto in de St Jansdal – garage.

Nieuw is ook dat men zich voor deelname moet opgeven bij de werkgroep. Ook voor informatie kunt u bij hen terecht via e-mailadres [email protected] of bel 06-13833026. Graag bij het Longpunt geen parfum of andere geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen