Enorme belangstelling voor Nijkerk Challenge

Foto: Kees van den Heuvel

De zaal bij het hoofdkantoor van de Rabobank Randmeren zat dinsdagavond 24 januari overvol bij de introductie van de vierde Nijkerk Challenge, dat bestaat uit zes wandeltochten tussen 21 en 26 augustus.

“Dit overtreft al mijn stoutste dromen”, aldus organisator Cees de Wolf. Onder de aanwezigen zaten bestaande en nieuwe lopers. De Nijkerk Diabetes Challenge. De Challenge bestaat uit 6 aaneengesloten dagen wandelen. De afstanden worden met de deelnemers besproken tijdens de trainingsfase. De voorbereidingen vinden plaats onder begeleiding van fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, praktijkondersteuners, podotherapeuten, diëtisten en huisartsen. Om deze uitdaging goed aan te kunnen gaan worden er gezamenlijke wandelingen gehouden en wordt er gewerkt met de Garmin stappenteller. Er wordt begeleiding op maat gegeven.

De eerste drie edities droegen de naam: “Diabets Challenge”, maar die naam dekt de lading niet meer. Was de uitdaging eerder bedoeld voor diabetespatiënten, nu kunnen ook mensen met het risico op diabetes deelnemen.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen