Lezing door Griet Op de Beeck

Foto: Ester Gebuis

Op dinsdag 8 oktober komt de vlaamse schrijfster Griet op de Beeck naar De Stuw in Hoevelaken.

Griet Op de Beeck debuteerde met Vele hemels boven de zevende, een kleine twee jaar later volgde Kom hier dat ik u kus, twee romans die veel bijval oogstten. Haar derde boek, Gij nu, is de best verkochte verhalenbundel in de lage landen. Het beste wat we hebben verscheen in september 2017, het is het eerste deel van een trilogie. In 2018 viel haar de eer te beurt om het Boekenweekgeschenk te schrijven, als zesde Belgische schrijver ooit. In september 2019 is haar nieuwste boek Let op mijn woorden verschenen.

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over het belang van spijt hebben. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over evolutie versus stagneren. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre. Ze vertelt aan de hand van drie fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.

Voor € 7,50 p.p. kunt u deze lezing bijwonen. Kaartjes kunt u online boeken via www.bibliotheekhoevelaken.nl

Na afloop zal Griet op de Beeck signeren en is er een mogelijkheid tot het aanschaffen van haar boeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden