Telstar/Schoonderbeek 1 pakt eerste punten zaalcompetitie

Op 27 november 2021 speelde het vlaggenschip van Telstar thuis tegen het eerste team van Devinco.

Na een uitstekende voorbereiding waarin de ploeg onder leiding van Herman Egberts veel zelfvertrouwen heeft opgedaan, was het plan duidelijk. Kampioen worden, dat is het doel. Dit zou, gelet op de stijgende lijn die Telstar 1 op het veld heeft ingezet, ook moeten kunnen.

Na een motiverende voorbespreking waarin alle koppen dezelfde kant op werden gezet, kwam de ploeg uit Hoevelaken sterk uit de startblokken. Er werd snel gescoord, wat resulteerde in een terechte voorsprong van 4-0. Devinco wist echter aan te haken door een aantal knappe schoten van de heren. De ploeg uit Deventer pakte zelfs even de voorsprong. Over en weer werden kansen goed benut en de ploegen ontliepen elkaar niet veel. Uiteindelijk wist Telstar de voorsprong weer te pakken. Er werd gerust bij een stand van 14-12.

Tijdens de bespreking werden de figuurlijke puntjes op de ā€˜iā€™ gezet en met duidelijk instructies begon Telstar aan de tweede helft. Het eerste doelpunt van de tweede helft werd echter gemaakt door Devinco. Telstar liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef vertrouwen houden in een goede afloop. In het begin van de tweede helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, er werd om en om gescoord en Telstar kon het echte gat niet slaan. De rood-witten bleven echter in tegenstelling tot Devinco ook in de loop van de tweede helft doelpunten te maken en ook verdedigend wisten zij orde op zaken te stellen. Met het achterverdedigen van Devinco werd slim en geduldig omgegaan en de mand werd makkelijker gevonden. Hierdoor wist Telstar uiteindelijk het verschil te maken. De wedstrijd werd gewonnen met 27-20. Daarmee pakte Telstar haar eerste punten.