Dierenambulance Nijkerk gestopt na 28 jaar

Foto: Arjen Gerritsma

Onbegrip bij de vrijwilligers van Stichting Dierenambulance Nijkerk: de gemeente heeft het contract met de vrijwilligersorganisatie na 28 jaar opgezegd. Het voelt alsof de organisatie aan de kant is gegooid, zo zegt Alfred de Wild, penningmeester van Stichting Dierenambulance Nijkerk in het AD.

De gemeente Nijkerk ontbond het contract omdat de vrijwilligersorganisatie niet aan de gestelde voorwaarden kon voldoen, aldus de gemeente.

Asiel

Volgens Wilma Mulder, voorzitter van de stichting die vorige maand nog een cheque van 1000 euro kreeg van Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, was de ambtenaar waarmee de club een gesprek had, heel stellig: alle dieren moeten verplicht naar asiel Levenslust in Barneveld. Mulder zegt in het artikel dat die eis niet aanvaardbaar was omdat het asiel volgens haar een euthanasiebeleid hanteert. Het is een claim die Levenslust ontkent; het asiel laat op de eigen website weten ‘absoluut geen ‘afmaakcentrum’ te zijn’.

Kittens

“We hadden door willen gaan zoals we het altijd deden: de ‘asieldieren’ afleveren bij asiel Levenslust, maar de andere dieren – wilde kittens en katten – zelf naar een andere opvang brengen”, zegt De Wild in het artikel. Sinds 1 januari rijdt de Dierenambulance niet meer uit en is ook niet meer telefonisch bereikbaar.

Volgens de gemeente is er vooralsnog nog geen nieuwe partij voor het vervoer van zwerfdieren, maar is zij wel met partijen in onderhandeling.

Één van de hoogtepunten uit 28 jaar Dierenambulance was zeehond Hulcky, Kijk hier naar de beelden van zijn terugzetting in zee

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen