Hoevelakense ondernemers voor BIZ

In het voorjaar haalde de BIZ het net niet. Na de onlangs gehouden tweede “draagvlakmeting” was de opluchting groot, want 84% van de ondervraagden was positief.

Hierdoor kan de door de raad vastgestelde verordening op 1 november in werking treden en gaat de BIZ-heffing op 1 januari 2017 in. Natuurlijk waren Dennis Toebast en Henk Jan van Bospoort (respectievelijk voorzitter en secretaris van de ondernemersvereniging Hoevelaken OVH) opgelucht over de positieve uitslag. Ook wethouder Van Loozen toonde zich blij en positief verrast.

Hartje Hoevelaken stimulator

De Ondernemersvereniging Hoevelaken gaat nu verder als “Hartje Hoevelaken”. Dat “merk” werd tijdens de Dorpsdag gepresenteerd. Dat heeft Toebast zeker geholpen. De ontwikkeling en presentatiematerialen van “Hartje Hoevelaken” kostten alles bij elkaar rond de 15.000 euro. Die is opgebracht door de OVH (10 mille), de gemeente (4 mille) en participanten (de rest) .

Naast “Hartje Hoevelaken” is er de afgelopen maanden veel gepraat om zoveel mogelijk neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ook wethouder Patricia van Loozen heeft middels brieven gewezen op het belang van de BIZ.

De toekomst

De Stichting Centrum Hoevelaken heeft nu tot 1 december 2016 de tijd om een jaarplan, met daarin de activiteiten, voor goedkeuring in te dienen bij het college.

“Nu de BIZ erdoor is, kunnen we onze plannen verder vormgeven en de gezamenlijke activiteiten in 2017 uitbreiden”, legt Toebast uit. “Ik ben ontzettend blij dat de overgrote meerderheid positief heeft gestemd. Dat betekent dat we hier in Hoevelaken met zijn allen beseffen hoe belangrijk het is om samen de schouders eronder te zetten. We moeten ons onderscheiden en aan onze klanten laten zien dat we voor hen van betekenis zijn.”

de BIZ

De BIZ is een belasting die, op verzoek van ondernemers, wordt geheven door de gemeente. Alle bijdrageplichtige ondernemers en eigenaren in een BIZ-gebied betalen jaarlijks de BIZ-belasting. De opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de Stichting Centrum Hoevelaken. Die gebruikt het geld voor een schoon, veilig en aantrekkelijk winkelgebied met aantrekkelijke evenementen en activiteiten.

Invoering van een BIZ biedt vele voordelen, zowel voor de ondernemers als het winkelpubliek. Met de BIZ-heffing betalen alle ondernemers mee aan gezamenlijke activiteiten. Dit is niet altijd het geval wanneer de bijdrage verloopt via een ondernemersvereniging, omdat niet altijd alle winkeliers daar lid van zijn. Hiermee zorgt de BIZ niet alleen voor een groter beschikbaar budget, maar ook een betere onderlinge samenwerking. De BIZ geldt voor een periode van vijf jaar.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen