Hoevelakense bos moet groter

Foto:

Wethouder Wim van Veelen kreeg onlangs de visie van de Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar over het Hoevelakense bos aangeboden. dat moet grote worden.

De stichting schreef de notitie, omdat men zich zorgen maakt over het bos. Dat wordt kleiner door de asymmetrische verbreding van de A28 bij de verbouwing van knooppunt Hoevelaken. Kleiner, terwijl het bos als maar drukker bezocht wordt en zal worden. Dat komt door de bouwplannen in Vathorst en in Woonpark Hoevelaken.

Een ander argument om nu met de visie te komen zijn de plannen voor een groenrecreatieve zone tussen Amersfoort en Nijkerk. Beide gemeenten werken samen aan dat plan. Deze zone bestaat uit de volgende gebieden:
– Vathorst Noord/Over de Laak.
– Nijkerkerstraat en Omgeving.
– Bos Hoevelaken

De stichting stelt de wethouder voor om uit te pluizen, hoe de zaken er nu precies voor staan (inventarisatie van gebieden rondom het bos, navraag doen naar precieze plannen van Rijkswaterstaat). Daarna kunnen de contouren van een aangepast en mogelijk vergroot Hoevelakense Bos worden vastgesteld en kunnen alle betrokken partijen verder overleggen en besluiten nemen over compensatie regelingen en ook over eventuele aankoop van gronden.

De stichting spreekt de wens uit om in ieder geval het gebied bij de dorpsentree van Hoevelaken ten noorden van de Westerdorpstraat en de gebieden van Amersfoort en Nijkerk ten westen van de Nijkerkerstraat tot aan het Hoevelakense Bos bij dit project te betrekken, waarbij dit hele gebied straks ook een beschermde status krijgt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden