Voetbalkooi Hoevelaken geeft overlast

Foto:

Voetbal in de kooi met meer dan 70 dB in mijn huis ramen en deuren dicht 22 uur 50.

Zo omschrijft Ad Meeuwsen op de site “http://voetbalkooi-hoevelaken.nl/voetbalkooi-hoevelaken.nl/” de kern van de ellende, die hij en omwonenden van de voetbalkooi in Hoevelaken ervaren.

In april 2011 schreven wij: “De gemeente Nijkerk besloot begin juni 2010 gehoor te geven aan de in 2007 vastgestelde ‘notitie voetbalkooien’ en deze multifunctionele voorziening naast basisschool ‘De Hoeve’ aan de Veenslag te realiseren. Vanuit Hoevelaken waren een aantal breed gedragen verzoeken bij de gemeente binnengekomen voor de aanleg van een voetbalkooi. Na het bekend worden van de plannen ontstond er veel commotie bij de omwonenden over de locatiekeuze, waarbij zij met name zorgen hadden over de overlast van drukte, lawaai van brommers, muziek, drank en zelfs het gebruik van drugs.

Deze commotie verstomde tijdens de Bewonersavond op 12 oktober 2010 waar wethouder Henk Lambooij welgeteld drie belangstellenden te woord stond.”

Begin juli opende Meeuwsen de hierboven genoemde site en stelt, dat de situatie sinds 2011 ernstig is verslechterd: “Treiterende jeugd, schuimbekkende ouders, provocaties, eieren tegen het raam, belletje trekken midden in de nacht, politie, herrie, herrie, herrie …. en de gemeente die alleen slappe maatregelen treft.”

het gaat vooral om geluidsoverlast. Meeuwsen: “De geluidsgrenzen voor particuliere woningen worden keer op keer overschreden. Dit opent de weg naar juridische stappen. Ik hoop alleen maar dat de bewoners zich kunnen beheersen. Enkelen hebben al op de grens van een handgemeen gestaan. De hele ellende duurt nu al zeven jaar. De tijd van praten is voorbij.

Reacties