MHC Hoevelaken maakt kans op €10.000 in de Nuon Club Competitie

Foto:

Hockeyclub Hoevelaken (MHCH) is een van de 50 genomineerden in de landelijke Nuon Club Competitie. Daarmee maakt MHCH kans op een geldbedrag van €10.000, om te investeren in energiebesparing en opwekking van duurzame energie.

MHCH roept iedereen -(oud) leden, vrijwilligers, concullega’s, vrienden en inwoners van Hoevelaken en omstreken – op om te stemmen en te liken via http://clubcompetitie.nuon.nl/stemmen. Dit kan tot uiterlijk 10 december. De negen verenigingen met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie en daarmee een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening (tot €10.000). De winnaars worden half december bekend gemaakt.
Deelname MHCH
MHCH heeft zich ingeschreven voor deze competitie omdat de energierekening een grote kostenpost is voor de club. Met het prijzengeld €10.000 kunnen wij flink investeren in energiebesparing en mogelijk zelfs energieopwekking, wat zich zeker terug zal verdienen, en waarvan iedereen kan mee profiteren. Het idee waarmee MHCH meedingt naar deze prijs draait om windenergie: bijv. door plaatsing van ultramoderne windmolens op lichtmasten. Als symbool voor onze actie hebben we de speciale MHCH Energiesaver-pet ontworpen voor onze hockeyers met twee zonnecellen aan de voorzijde en een kleine windmolen bovenop.
2014-12-01-kixed-hockeyclub-hoevelaken-1
 
Lagere energierekening
De Nuon Club Competitie ging van start op 23 oktober 2014. Sindsdien hebben ruim 100 clubs zich aangemeld. Uit de inzendingen blijkt dat de gemiddelde energierekening circa 15.000 euro bedraagt. Onderzoek dat Nuon liet uitvoeren in het kader van de Nuon Club Competitie toont aan dat clubs gemiddeld 10-15% kunnen besparen op de energierekening via eenvoudige maatregelen. Die besparingen zijn wenselijk omdat de financiën van veel sportclubs onder druk staan. Bijna 40% van de sporters en vrijwilligers van sportverenigingen merkt dit doordat de club bijvoorbeeld minder trainingen kan laten plaatsvinden of dat de kantineprijzen en contributies omhoog gaan. Energiebesparing en duurzame energie kunnen clubs helpen om meer financiële ruimte te creëren. De landkaart met genomineerde clubs staat op http://clubcompetitie.nuon.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen