Nijkerk Diabetes Challengers krijgen “Zelfmanagement doe je samen” van Bas van de Goor

Foto:

Vol trots en glunderend ontvingen de deelnemers aan de Nijkerk Diabetes Challenge 2014 uit handen van Bas van de Goor (oud-olympisch volleybal kampioen) een boek over de ervaringen van de deelnemers aan de Iceland Diabetes Challenge en ook over de Nijkerk Diabetes Challenge.

En terecht. Op dinsdag 25 november, tijdens het landelijke congres over Zelfmanagement, kregen zij te horen dat de prestatie van de Nijkerkse Challengers te vergelijken was met die in IJsland.  Sterker nog, de Nijkerkers hadden zelfs een grotere afstand afgelegd in één week. “Wow”, liet Challenger Jan Demmer zich ontvallen. “Beter dan Abaderrahm”. Hij zegt het lachend en met respect. Abaderrahm Laghmouchi was een van de Nijkerkers die mee is geweest naar IJsland en samen met Jan en alle andere deelnemers zich heeft voorbereid op de Challenge. 
Begin juli werd de Diabetes Challenge gelopen, gelijk met die in Nijkerk. De opzet was om op eigen kracht een doel te bereiken. Om te ervaren dat dit mogelijk is, ook al heb je Diabetes. Het bijzondere is dat je daarin niet alleen staat. De groep Nijkerkse Challengers zijn samen op pad gegaan in januari en hebben ook samen het einddoel bereikt. En ondertussen hebben zij ongemerkt meer dan 900 kilometer gelopen. Door weer en wind.
Het effect is zichtbaar: trotse mensen die goed in hun vel zitten. Die hebben ervaren dat Diabetes geen belemmering is. Dat er nog ontzettend veel leven is naast de Diabetes. En dat er ook medisch gezien veel bereikt kan worden.
Het boek met de prachtige beelden en verhalen is te bestellen via de website van de Bas van de Goor Foundation (www.bvdgf.org).
2014-11-29-bas-van-de-goor-boek-2
Nijkerk Diabetes Challenge 2015
Het verhaal is nog niet ten einde. Nieuwe deelnemers staan aan de start van hun avontuur. Van maandag 22 juni tot en met zaterdag 27 juni wordt de volgende Nijkerk Diabetes Challenge gelopen. Fysiotherapeuten Cees de Wolf, Hester Liemburg en Marco Kamhorst zijn samen met oud-deelnemer Corry Bezemer verantwoordelijk voor de organisatie. Cees de Wolf: “samen met oud-deelnemers en nieuwe deelnemers zijn we al begonnen. We zijn weer op pad, geweldig.” 
Een medisch team staat op de achtergrond de deelnemers terzijde voor ondersteuning en advies. Cees: “ het succes en de inspiratie van de Challenge in IJsland en Nijkerk heeft collega’s in het land ook geïnspireerd. Daarom starten we ook de Nationale Diabetes Challenge. Het zal fantastisch zijn te weten dat je straks in juni met honderden anderen deze prachtige Challenge loopt.
Nieuwsgierig of wilt u meer weten over de Nijkerk Diabetes Challenge. Kijk op www.nijkerkdiabeteschallenge.nl (de site is nog in ontwikkeling) of mail naar [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen