VIDEO’s: “Help elkaar” voor het Glazen Huys

Guitars for Charity presenteert vandaag de single Help Elkaar. Het nummer is speciaal geschreven voor het Glazen Huys Nijkerk en komt ten goede aan dit initiatief dat geld inzamelt voor drie Nijkerkse doelen en Serious Request van 3FM.

Een flinke groep Nijkerkse muzikanten dook onlangs de studio in om gezamenlijk de single op te nemen voor het goede doel. De opbrengst van ‘Help Elkaar’ komt volledig ten goede aan het Glazen Huys Nijkerk. ‘Help Elkaar’ is vanaf woensdag 26 november te downloaden via iTunes en te beluisteren via Spotify. Men kan de actie steunen door voor één euro de single te downloaden via iTunes en/of te beluisteren via Spotify. 
De single is een initiatief van Guitars for Charity, een actie speciaal voor het Glazen Huys opgezet door Melcher de Vries en Rick Post. Melcher de Vries is professioneel gitarist en eigenaar van de gitaarschool Rollocastle in Nijkerk. Rick Post heeft al jaren les van Melcher, is gitarist en zanger van de band Music Experience en eigenaar van Nextra Records. Beide mannen slaan de handen ineen om op een muzikale manier het goede doel te steunen. De Vries schreef het nummer ‘Help Elkaar’. De tekst baseerde hij op het goede doel van Serious Request 2014 ‘Hands off our Girls’, dat de aandacht vestigt op (seksueel) geweld tegen meisjes en vrouwen. 
Tijdens de perspresentatie legde De Vries uit hoe het nummer ontstaan was.

http://www.youtube.com/watch?v=
T7TwrPdlV8U
Het initiatief kon op veel sympathie rekenen. De initiatiefnemers benaderden muzikanten in hun netwerk en konden uiteindelijk met een meer dan een complete band de studio in. Een groep getalenteerde leerlingen van Gitaarschool Rollocastle, aangevoerd door De Vries en Post, laten op de single van zich horen. De band werd versterkt door leden van de bekende Nijkerkse rockband Ritn Ditn. De musici van Ritn Ditn zegden hun individuele deelname toe om het goede doel te steunen. Geluidstechnicus Jasper Bom stelde zijn Qubic Studios in Hooglanderveen ter beschikking aan de enthousiaste muzikanten. Ook muziekhandel Theo Steenbeek deed een duit in het zakje en leverde speciaal voor de opnamedag een prachtig drumstel om op te spelen. 
De single ‘Help Elkaar’ is vanaf woensdag 26 november 12.00 uur te downloaden via iTunes en te beluisteren via Spotify. Man kan de actie steunen door voor één euro de single te downloaden via iTunes en/of te beluisteren via Spotify. Het gehele bedrag komt ten goede aan het Glazen Huys. Hier de links om te downloaden:
Voor meer informatie of het downloaden van de single: Kijk op www.guitarsforcharity.nl 
Gitaristen op het Plein
Op donderdag 11 december komt Guitars for Charity weer in actie: Gitaarschool Rollocastle organiseert net als vorig jaar ‘Gitaristen op het Plein’, waarbij geld wordt ingezameld door zoveel mogelijk gitaristen en enthousiastelingen te verzamelen bij het Glazen Huys. Om 20.00 uur gaat het los en klinken er swingende nummers waaraan zoveel mogelijk mensen, gitarist of niet, aan mee kunnen doen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen