UitinNijkerk derde in Rabobank Samen Sterker Fonds

Foto:

Het project Ermelo Buitenleven uit de gemeente Ermelo is de winnaar geworden van het Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds. Het Nijkerkse agendaproject werd derde, net als De Ouwe Sjoòl (Spakenburg) en PuurDichtbij (Putten). Zij kregen ieder 5000 euro.Bastiaan Overeem uit Ermelo ontving uit handen van directeur Hans van de Guchte een cheque van € 22.500, – en de Samen Sterker Award. Het Verhaal van de Stad Harderwijk ontving de tweede prijs en ging naar huis met € 12.500.

Burgemeesters in de jury
De competitie rondom het Samen Sterker Fonds werd vandaag afgesloten op het kantoor van Rabobank Randmeren in Nijkerk. De vijf genomineerde projecten presenteerden hun plannen aan de burgemeesters van Bunschoten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten, die samen met Van de Guchte de jury vormden. Het oordeel van de jury werd opgeteld bij de stemmen van de leden van de bank en de likes die de projecten op Facebook hebben verzameld. Ermelo Buitenleven kwam hierbij als winnaar uit de bus.
UitinNIjkerk werd gepresenteerd door Eddie Wassink. Kijkt u naar zijn reactie
De Veluwsche Bierbrouwerij
Wist Wassink niet veel van de plannen rond de ontmoetingsplaats, Marina Lanting van Roodbeen wist het wel. Ze droomt ervan, dat het lokaal in juni 2015 open gaat. Dan moet er nog wel heel wat gebeuren. Zo moet het pand op het Plein van de Rabobank gekocht worden en moeten er een aantal procedurele zaken afgehandeld worden. Vast staat wel, dat er een bierbrouwerij in het pand komt en dat het niet zomaar een café wordt. Het moet iets bijzonders worden, met plek voor de VVV en de bibliotheek. De plannen zijn voorlopig nog met potlood getekend, maar bij de betrokkenen is het enthousiasme voorlopig groot.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen