Sportminded Hoevelaken bijeenkomst bij MHC Hoevelaken

Omar Munie
Omar Munie
Foto: Robert Kreuning

Voor de tiende keer sinds november 2009 organiseerden de sponsorcommissie van de MHCH (hockey) en sc Hoevelaken (voetbal) een gezamenlijke avond voor hun sponsoren. Sportminded Hoevelaken begint in die zin al een begrip te worden binnen beide verenigingen.

De sponsoren zijn deze keer te gast in het clubhuis van MHCH, waar twee gastsprekers zijn uitgenodigd om over hun manier van ondernemen te vertellen.
Tegen 18:00 druppelen de eerst sponsoren van MHCH en sc Hoevelaken binnen. Binnen in het clubhuis is dan al alles gereed gemaakt voor een tweetal presentaties en staat buiten de BBQ al opgesteld. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Amersfoort Eemland. Tegen 19:00 uur zijn er al behoorlijk wat sponsoren en hebben de meesten al gezellig met elkaar een biertje in het zonnetje gedronken op het terras. Inmiddels is de BBQ gereed en geniet men van een heerlijke BBQ van slagerij Steltenpool.

Om half acht begint in het clubhuis de eerste presentatie van Marcel Hof genaamd “extreme prestaties van het lichaam”. Hij neemt het publiek mee in de wereld van “Iceman” (zijn broer Wim Hof) door eerst een filmpje te laten zien van de bijzondere prestaties zoals koude overwinnen, het fysiek langer en gemakkelijker volhouden, en als laatste een wetenschappelijk experiment om je immuunsysteem te beïnvloeden. Het geheim zit in de speciale ademhalingstechniek. Om zijn verhaal in de praktijk te brengen doet de zaal een ademhalingsoefening, wat bij de meesten al resulteert in een algeheel fitter gevoel. Om ook fysiek het verschil te laten voelen, neemt Marcel het publeik mee het veld op en doet daar nog wat oefeningen. Onder de indruk van de resultaten door een relatief simpele opdrukoefening, maakt dat dit voor de meesten een ware eyeopener is.

Terug in het clubgebouw is het tijd voor de tweede spreker, Omar Munie, tassendesigner. Zijn presentatie behelst zijn leven van dromende vluchteling tot succesvol designer. Het indrukwekkende verhaal van Omar, welke thans tassen maakt voor allerlei wereldsterren als Hillary Clinton, Oprah Winfrey, Maxima, etc., maakt van een eenvoudige tassenontwerper uit Den Haag een topdesigner die nu de hele wereld overgaat met zijn designertassen. Een extra lading krijgt het verhaal door zijn niertransplantatie 2 jaar geleden, wat hem uiteindelijk nog meer kracht geeft om door te gaan en trots te zijn.

Na dit indrukwekkende verhaal worden namens de organisatoren van Sportminded Hoevelaken, Laurens Hoekstra en Léon Breuers, de dames Renate de Groot en Katja Griever bedankt voor hun inzet in de afgelopen 5,5 jaar. Met deze 10e bijeenkomst neemt Sportminded Hoevelaken onder luid applaus afscheid van deze twee laatstgenoemde gewaardeerde medeorganisatoren. Vervolgens wordt er aansluitend nog genetwerkt en een drankje gedronken. Terugkijkend kan Sportminded Hoevelaken terugzien op weer een geslaagde en betekenisvolle avond die door de aanwezigen erg werd gewaardeerd. De volgende bijeenkomst zal in oktober door Rabobank Amersfoort Eemland worden georganiseerd en zal plaatsvinden in het vernieuwde pand aan de Computerweg te Amersfoort.

bijdrage van Robert kreuning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen