VIDEO: 1-1-2019: Dorpshuis draait op volle toeren

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Dat is de stellige overtuiging van de kerngroep Nijkerkerveen, die vindt dat er nu een stap is gezet naar een “levensloopbestendig” Nijkerkerveen.

Twee weken geleden viel het besluit tijdens een commissievergadering op het stadhuis: het Dorpshuis komt er. Daarin komen de bibliotheek, Concordia en de E.H.B.O maken er gebruik van en het wordt vooral voor alle Veenders. Er komt ook een (brede) basisschool in en die wordt gebruikt door de Johannes Calvijnschool en de Van Rootselaarschool, die apart van elkaar blijven bestaan.

Lang gevecht
Al 10 jaar wordt er over de ontwikkeling van Nijkerkerveen gepraat. Begon het met het vier dorpen model, later waren er vier scenario’s. Vier jaar geleden is de kerngroep ontstaan, eigenlijk na een ruzie met B&W. Het college wilde bepalen, wat er in ’t Veen moest komen en die voorzieningen moesten dan bij voorkeur bij Veensche Boys komen. Maar Nijkerkerveen zag dat anders: de voorzieningen moesten in het centrum komen en dat is nu uiteindelijk met de hulp van een unanieme gemeenteraad gelukt.

Wensen
Intussen zijn er met toekomstige gebruikers van het Dorpshuis intentieverklaringen getekend. De pinautomaat komt terug en er wordt onderhandeld over het gebruik op vier ochtenden. Een grote wens is de komst van een gezondheidscentrum in het Dorpshuis. Huisarts Van Leeuwen opende vorig jaar zijn eigen GC Nijkerkerveen, omdat hij niet langer kon wachten op de plannen rond het dorpshuis. Maar men hoopt en verwacht, dat het GC Nijkerkerveen op den duur toch in het dorpshuis komt.

Plein
Tot verbazing van alle betrokkenen heeft de gemeenteraad er ook voor gekozen het plein voor het toekomstige Dorpshuis te renoveren. Blijdschap alom, want nu wil men ook dat daar de markt komt, in plaats van op de parkeerplaats een eindje verderop. Mogelijk een doekje voor het bloeden, want de afgelopen jaren zijn de heren Goudzwaard, Wagensveld, Van Leuveren en anderen niet in de koude kleren gaan zitten. Het was een strijd van jaren, waarin de gemeente vooral vaak nee zei. Dat gevoel overheerst.

Planning
2015 overleg met de buurt
2016 tekenen en plannen
2017 bouw
2018 opening
1-1-2019 alles klaar

Ely Hackmann sprak kerngroepvoorzitter Jan van Leuveren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen