Ongerustheid talmastraatondernemers weer toe genomen

Op dit moment geldende milieueisen zijn onverbiddelijk en bedrijven moeten daar aan voldoen, ook al leidt dat tot hogere kosten. Dat was de teneur van een informatieavond over het bestemmingsplan Nijkerkerveen.

De ondernemers aan de Talmastraat baseren zich op oude rechten en voelden zich gesterkt door een uitspraak van de Raad van State, die vorig jaar het deelplan 1A vernietigde. Dat zou gebeurd zijn, omdat de gemeente het plan slecht gemotiveerd had. Dat wil niet zeggen, dat het plan inhoudelijk slecht zou zijn.
Nu lijkt het erop, dat de oude rechten geen garantie vormen voor de toekomst. De huidige milieuregelgeving bepaalt namelijk of bedrijfsvoering aangepast moet worden. Als dat zo is, zijn de kosten van die aanpassing voor de ondernemer. Hij kan die niet op de overheid verhalen.
De Talmastraat is eigenlijk een klein bedrijventerrein, waar sommige bedrijven een milieuvergunning in tamelijk zware categorie. In het weiland achter de Talmastraat had de gemeente voorzien in woningbouw in het bestemmingsplan “Deelplan 1A”. 
2014-01-07-informatie-nijkerkerveen-3
De gemeente wil in de buurt van de Talmastraat graag woningen bouwen en daarom het bestemmingsplan aanpassen.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen