Hockey- en voetbalclub opnieuw met sponsoren op stap

Foto:

Sportminded Hoevelaken kreeg onlangs vanClarinda Sinnige en Alexander Cox een kijkje achter de schermen van het vrouwenhockey bij een bedrijfsbezoek Eiffel,  een dienstverlenend bedrijf in legal, finance en processaan 

Sport en sponsoring, sinds vele decennia zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral in de amateursport zijn de vaak plaatselijke bedrijven en middenstanders voor de lokale sportverenigingen van onschatbare waarde. Sterker nog, vele sportclubs zouden hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden, wanneer hun belangrijkste sponsoren zouden wegvallen.
Een belangrijke vraag in de samenwerking tussen sport en sponsoren is, hoe je als vereniging ook in de economische zwaardere tijden de interesse van het bedrijfleven blijft behouden. Ondernemers zijn er uiteraard niet, om alleen maar geld in de vereniging te pompen. Ook de wisselwerking is belangrijk. 
De sponsorcommissies van voetbalvereniging sc Hoevelaken en de Mixed Hockey Club Hoevelaken hebben vier jaar geleden een weg gevonden om het tweerichtingsverkeer tussen sport en sponsoring vorm te geven: Sportminded Hoevelaken. In november 2009 organiseerde Sportminded Hoevelaken, in samenwerking met de Rabobank Amersfoort en omstreken, een eerste bedank- en netwerkbijeenkomst voor hun belangrijkste sponsoren. De formule was simpel: nodig de sponsoren uit, voorzie ze van een hapje en een drankje en nodig een aansprekende spreker uit de sportwereld uit, die in zijn verhaal een link kan leggen naar het ondernemerschap. 
Sinds november 2009 is Sportminded Hoevelaken vier jaar verder en organiseerde het op donderdag 12 december 2013 al weer de zevende bijeenkomst voor de sponsoren van de hockey- en voetbalvereniging. Op uitnodiging van Kees Kooijmans, lid van de sponsorcommissie van sc Hoevelaken, ging ditmaal de reis naar Arnhem, waar een bezoek werd gebracht aan Eiffel,  een dienstverlenend bedrijf in legal, finance en process, dat zich dagelijks bezighoudt met het oplossen van organisatievraagstukken voor o.a. de overheid, de zorg, wooncorporaties, banken en verzekeraars en dat tevens een groot hart heeft voor diverse takken van sport. 
Een veertigtal sponsoren gaf gehoor aan de uitnodiging en kreeg in groepjes een rondleiding door het bedrijf van onder andere Clarinda Sinnige, voormalig keepster van het nationale vrouwen hockeyteam, die eveneens werkzaam is bij Eiffel. Na de maaltijd werd er via woord en beeld stil gestaan bij het recent overlijden van Lars Spaan, samen met Léon Breuers de initiatoren van Sportminded Hoevelaken. Vervolgens draaide de wereld door en gunde Alexander Cox, assistent bondscoach van de Nederlandse vrouwenhockeyploeg ten tijde van de Olympische Spelen in Londen en de recent gewonnen eerste aflevering van de World League Hockey, de aanwezigen een kijkje achter de schermen. Cox vertelde onder andere over de Spartaanse wijze van zowel de selectieprocedure als de voorbereiding op Londen 2012, waar het team goud behaalde.
Bijdrage van Robert Kreuning
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen