Volle bak Open Huis Toebast

Afgelopen zaterdag was het een volle bak bij de ambachtelijke familiebakkerij Toebast aan de Westerdorpsstraat. Zo’n 500 belangstellenden bezochten de bakkerij en 110 kids bakten een eigen taartje.

Marsepeinen Pietjes
Het bakkersechtpaar Dennis en Ciska Toebast hadden de deuren open gezet om een kijkje in de bakkerij te kunnen nemen. Broodbakker Ton van Luttinghuizen bakte kerstbroden met spijs en ook verse roomboter speculaas kwam uit de oven net als banketstaven. Banketbakker Tamme Wouda, de vader van Ciska, kneedde de mooiste figuren uit marsepein, waaronder prachtige Zwarte Pietjes.
Bakkescertificaat
Voor 110 kids bestond het hoogtepunt van het Open Huis uit het zelf maken van een taartje. Banketbakker Floris de Gelder vertelde smakelijk over het ontstaan van zo’n gebakje en daarna konden de kinderen in groepjes van acht zelf aan de slag. Hun schelp werd gevuld met bakkersroom en slagroom en daarop kon het gebakje versierd worden met spikkels, ananas, mandarijn en chocolaatjes. Met het eindresultaat ging iedereen apart op de foto voor het behaalde bakkerscertificaat dat binnenkort in de winkel opgehaald kan worden.
Kers op taart
Toebast greep het Open Huis tevens aan om een elektrische scooter, de Ebretti 518 ter waarde van 2.500 euro, aan mevrouw Van Zoeren uit te reiken. Zij was de winnaar van de kraskaarten actie van Vikorn Vitaminebrood. Als kers op de taart lanceerden de dochters Cosette en Fabiene Toebast de vernieuwde website www.bakkerijtoebast.nl die door Tomassen ICT Services ontworpen en door Ben Tekstschrijver geschreven is. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen