Hoe mooi is Nijkerk nu echt?

In september staat een aantal prachtige dingen te gebeuren in Nijkerk. We hebben al de Mooiste Toren van Nederland in ons midden en straks misschien ook wel het Mooiste Meisje van Nederland!

Want schitterend is ze: onze Margot Hanekamp! Maandagavond, 7 september, staat zij tussen de 11 andere Miss Nederland finalisten en wij kunnen haar een handje helpen Miss Nederland te worden ook nog! Ik ken Margot als cameravrouw van het Glazen Huys. Ze is een enthousiaste, aantrekkelijke dame die keihard werkt. Nu staat ze dus vóór de camera, in plaats van erachter, en al maanden hebben we via social media kunnen genieten van de Missen en alles wat ze moeten doen om de felbegeerde Miss Nederland finale te halen. Maandag dus het slotstuk op televisie en hoe mooi zou het zijn als Miss Nederland in Nijkerk woont? Naast de Mooiste Toren ook nog eens het Mooiste Meisje?

SMS en like
Het is geweldige promotie voor onze stad; laten we die kans grijpen en zorgen dat deze Nijkerkse wint. SMS Finalist Margot naar 3669. Dit sms-je kost je 2 euro waarvan minimaal 1 euro naar Stichting Hulphond Nederland gaat. Ondertussen surf je natuurlijk ook nog even via de Facebookpagina van Miss Nederland naar de foto van Margot en like je deze. Helpt ook, want ze staat in de TOP DRIE.
margot

De Wet van de Aantrekkingskracht
Als “we” dan maandagavond gewonnen hebben… OK, Margot heeft het meeste werk gedaan maar ze is Nijkerkse dus van ONS… gaat voor Nijkerk de Wet van de Aantrekkingskracht gelden, dat weet ik zeker. Deze wet bepaalt dat waar je aan denkt, sterker wordt. Als je een positieve toekomst voor je ziet, is de kans groter dat positieve dingen op je pad komen. Als je een negatieve toekomst voor je ziet, wordt de kans daarop ook groter.
2015-29

Hoe wordt Nijkerk?
Op dinsdag kunnen we al de vruchten gaan plukken van deze wet. Er wordt geschiedenis geschreven als de nieuwe coalitie gepresenteerd wordt namelijk. De persconferentie is vast niet voor niets in Museum Oud Nijkerk dus dat moet wel een historische dag voor de Nijkerkse politieke boeken worden. Wie worden de nieuwe wethouders en hoe zijn de portefeuilles verdeeld? Wordt het Nijkerkse GIRLPOWER, net als maandagavond als Margot gekroond wordt? Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: is Nijkerk straks beter en mooier door de nieuwe koers die gevaren gaat worden? De nieuwe coalitie staat voor grote uitdagingen, zoals behoorlijke kortingen vanuit het rijk. Laten we van het positieve uitgaan en ook hier de wet laten gelden en er samen voor gaan!

Wat doet Nijkerk?
En als we dan nationaal op de kaart staan met de bijzondere coalitiekanteling en Miss Nederland in da house dan gaan we de grens over. Want we hebben natuurlijk ook oog voor de verschrikkelijke dingen die in de wereld gebeuren momenteel. Het vluchtelingenprobleem is van ons allemaal en gaat Nijkerk daar ook haar steentje aan bijdragen? Het evenement Proef de Herfst heeft Vluchtelingenwerk Nijkerk al als een van de goede doelen gekozen. (link: http://www.lekkernijkerk.nl) (Er is nog plaats voor zaterdag 26 september!) Ik zie in andere gemeenten initiatieven ontstaan voor hulpacties en inzamelpunten voor voedsel, toiletartikelen en slaapplaatsen. Wat doet Nijkerk? We hebben WijNijkerk, PositiefNijkerk, SamenNijkerk en wat nog niet meer? De Wet van de Aantrekkingskracht moet zich ook hier laten gelden en we komen vast allemaal in actie. Ik ben benieuwd hoe mooi Nijkerk nu echt is.

Over Marcelle Warringa
Marcelle houdt zich bezig met communicatie en PR met Commuwise. Ze adviseert over (social) media, online communicatie/PR en schrijft (web)teksten. In Nijkerk organiseert ze de Open Coffee en naast lokale initiatieven zet ze haar tijd ook in voor de internationale missie van Morning Tears: het helpen van kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten of ter dood veroordeeld zijn.

LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Marcelle Warringa, Merit Roodbeen, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.

Elke maandag een nieuwe column online.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen