(Be)leefbaar Nijkerk

Foto:

Voorjaarsvakantie… kinderen zijn vrij van school en daarmee raken veel ouders in de stress over opvang, anti-verveel-activiteiten, logeerpartijtjes of verplichte familie-vermaak-acties… Bij ons natuurlijk niet, want we hebben in Nijkerk van alles te doen! Toch?

Recreatieplatform
De VVV is inmiddels al weer even uit Nijkerk weg, nou ja geïntegreerd in Boekhandel Roodbeen, dat dan weer wel. Maar of die goed bedoelde actie nu voldoende te combineren is met de service van een VVV weet ik niet. Betalende klanten gaan toch voor lijkt me. Want daar is de boekhandel afhankelijk van voor haar bestaan. Of worden ze door de gemeente gecompenseerd, ik heb geen idee. Weten de Nijkerkers, of belangrijker nog onze gasten, deze VVV-desk überhaupt te vinden? De bordjes staan overigens nog overal in en om de stad en verwijzen naar de oude locatie naast het Regthuys. Een nieuwe invalshoek voor een speurtocht wellicht? Of is de gemeente het vergeten?
Activiteiten in Nijkerk
De mogelijkheden dan maar online verkennen en de activiteiten zoeken in onze regio kan via diverse sites. ‘Uit met kinderen’ en dan zoeken op Nijkerk geeft een zoekresultaat: recreatiegebied Nieuw Hulckestein. Beetje karig aanbod dus en eh…niet echt iets voor dit seizoen. Eh, stoomgemaal Hertog Reinout dan? Dicht! Bij zwembad Bad Bloemendaal is alleen op zondag gezinszwemmen. Museum Oud Nijkerk is open op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag en vorig jaar hebben de kinderen dat al bekeken met school in het kader van Nijkerk600. Op een andere site ‘uitmetkinderen’ treffen we met de zoekterm Nijkerk het volgende aan: Oude Ambachtenatelier, maar is alleen op afspraak en  zelfs de Intratuin staat er tussen. Dat is nog eens een uitstapje voor het hele gezin! Al met al een zeer mager aanbod. En lastig te vinden.
2014-07
Iets voor de politiek?
En nu heb ik het alleen nog over de jonge kinderen. Voor de jeugd is er nog minder te doen, behalve hangen. We hebben ook nog eens te beperkte openingstijden voor de horeca, zo blijkt uit de Facebookpagina DeJeugdVanNijkerk, die oproept om te stemmen op de drie politieke partijen die voor langere openingstijden zijn. In een week tijd bijna 300 likes. Dat lijkt mij een punt van aandacht op de politieke agenda.
Eens iets anders
Maar wat deze voorjaarsvakantie betreft, dan maar activiteiten buiten de stad. En ga ik met mijn kinderen deze vakantie wandklimmen bij Coronel, naar de Orchideeënhoeve in de Noordoostpolder en de tentoonstelling van Body Worlds van Gunther von Hagen in Amsterdam. Maar ook een activiteit die ik zelf heb bedacht: kinderen een fototoestel in de hand drukken en buiten de leuke dingen van hun buurt op de foto zetten. Zij zijn bezig en ik bekijk mijn omgeving eens vanuit de beeldvorming van kinderen. Is die positief? Ben benieuwd.
Monique is eigenaar van MOVARO proces|communicatie|advies en houdt zich bezig met belevingscommunicatie. Ze is een snelle en creatieve denker die in de analyse niet om de hete brij heen draait, in de oplossingen energie creëert en bij de implementatie de vaart er in houdt. Betrek Monique bij een project of proces en er ontstaat gegarandeerd beweging. Haar motto: echt effect door beleving!
LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Janneke van Heugten, Marcelle Warringa, Marja Willems en Monique van Rooyen-Staal bezig houdt.
Elke maandag een nieuwe column online.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen