Geen oorlog

Nadenkend over wat ik wilde schrijven, zei ik hardop: waar zal ik het eens over hebben? Waarop mijn zoon zei; over hoe goed we het hier eigenlijk hebben.

We hebben wel eens ruzie, maar geen oorlog, we hebben een huis en we hoeven niet te vluchten. We vinden niet alles wat we altijd eten het lekkerste, maar we hebben geen honger! We hebben eigenlijk alles wat we nodig hebben.

Mijn zoon wist niet eens wist wat hij op zijn verjaardag wilde hebben, want hij was al het gelukkigste kid ter wereld… Het was zelfs zijn idee om niet Sinterklaas te vieren maar kerst, want dan kon hij nog even nadenken over zijn verlanglijstje… Hij wist het niet.

Tevreden
Hoe fijn is het, als je kinderen zich happy voelen en als ze zich daarvan bewust zijn nog meer…
Ze je een ontbijtje op bed brengen met jus en thee en borrelnootjes (want er waren nog een paar en die waren voor de liefste mama van de hele wereld!),
ze even bij je kruipen want dat is zo gezellig en dat kan best nog wel op hun leeftijd vinden ze zelf.
Wat ben ik een gelukkige moeder. Natuurlijk weet ik dat de puberteit er aan komt, ze volgend jaar beiden de grote wereld van de brugklas gaan ontdekken en we nu de laatste kerst op hun scholen hebben meegevierd.

Toekomst
Er gaat vast nog veel gebeuren, maar voor nu genieten we van de tevreden kinderen. Ik kan in mijn gelukzalige staat dus ook niets prikkelends verzinnen om te schrijven… En dus laat ik het maar zo! Ik wens iedereen een heel gezellig oudjaar en een gezond en tevreden 2016!

2015-46

Over Monique van Rooyen
Monique is eigenaar van MOVARO proces|communicatie|advies en houdt zich bezig met belevingscommunicatie. Ze is een snelle en creatieve denker die in de analyse niet om de hete brij heen draait, in de oplossingen energie creëert en bij de implementatie de vaart er in houdt. Betrek Monique bij een project of proces en er ontstaat gegarandeerd beweging. Haar motto: echt effect door beleving!

LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Marcelle Warringa, Merit Roodbeen, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.

Elke maandag een nieuwe column online

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden