Gewoon nu doen!

Foto: nijkerk.nieuws.nl

In de schuldbewuste wetenschap dat ik gisteren verzuimd heb de buik- en bilspieroefeningen te doen waar ik mijzelf deze maand dagelijks toe uitdaag, waag ik me aan deze column.

En dat op Blauwe Maandag; de meest deprimerende dag van het jaar. Wat nu te doen? Treurig constateren dat het (weer) niet gelukt is en mezelf storten op een reep chocola? Of toch maar ‘opstaan en weer doorgaan’?

Het lastige aan goede voornemens is dat je het doel ervan meteen al uitstelt. En we weten allemaal wat er komt van uitstel. Als je jezelf voorneemt op 1 januari (of vaker: morgen) je leven te beteren, leef je in de comfortabele illusie dat je nu nog even lekker kunt zondigen. Je maakt jezelf wijs dat je morgen wel genoeg wilskracht en doorzettingsvermogen hebt om te doen wat je jezelf oplegt. Maar als je dat zelf wilt, waarom dan niet nu meteen?

Blauwe Maandag
De derde maandag in januari mag dan de meest deprimerende dag van het jaar zijn, het is maar net wat voor draai je daar zelf aan geeft. Kies je voor ‘feeling blue’ over het overtreden van je eigen goede voornemen? Of vergeef je je eigen misstap, omdat iedereen weleens een ‘blauwe maandag’ zijn focus mist? So what, reset jezelf en ga VANDAAG opnieuw van start. Het is tenslotte “Ja,-nu!-ari”. En zeg nou zelf, in Nijkerk kennen we – alle koeien, tractoren, folklore en gezellige kraampjes ten spijt – maar één echte blauwe maandag, toch? Dus stort ik me weer vol overgave op mijn dagelijkse portie sit-ups, crunches, legraises, squats en lunges.

Elke week schrijven
In aanloop naar 2015 had ik ook een goed voornemen: elke week een column schrijven. Een prima workout met woorden om mijn schrijfkunsten in shape te houden. Die ambitie heeft me in het afgelopen jaar welgeteld twee stukjes opgeleverd die mijn website haalden. In een heel jaar tijd! Ondanks de betreurenswaardige kwantiteit, leverde de kwaliteit van één van die pennenvruchten me kennelijk wel de uitnodiging op om toe te treden tot het LAAKBAAR-gilde. En dat is een mooie stok achter de deur voor het komende jaar. Elke vier weken een column. Geen goede voornemens. Gewoon nu doen!

2016-04

Over Nelleke den Besten
Nelleke den Besten studeerde journalistiek, maar werkt momenteel als marketing-/communicatieadviseur bij een verzekeraar en als tekstschrijver. Met haar schrijfbedrijf Snars geeft zij een positieve betekenis aan het woord ‘snars’, dat doorgaans alleen in ontkennende vorm gebruikt wordt. “Ik snap er geen snars van” is verleden tijd, want haar teksten zijn helder, raak en effectief. Het is Nellekes ambitie de woorden van iedereen als niemand anders te schrijven.

LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Marcelle Warringa, Merit Roodbeen, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.

Elke maandag een nieuwe column online

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden