Ik ben een gebruiker

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Ik sta op, nog niet wakker. Ik wankel door het huis als een stakker. Maar ondanks alles haal ik m’n doel, op het gevoel. Ja, ik ben een gebruiker. Het pure spul, dus zonder de suiker. Ik giet het zwarte goud in een kop, en ik leef weer op. Eén kopje koffie!

De magie van koffie
Een aantal decennia terug (1987) zong VOF de Kunst over de magie van de koffie. En daarvoor, al in 1958, zong Rita Corita ook over haar koffie, koffie, lekker bakkie koffie. En zo is het ook. Even de dingen om je heen vergeten en genieten van je bakkie koffie, cappuccino, latte macchiato, espresso of cafe lungo… En zoveel leuker is dat samen met iemand anders. Maar niet iedereen kan, om wat voor reden dan ook, dat bakkie koffie bestellen in een café of op een terras. Vanaf nu wel. De kranten staan er al bol van. De ‘Uitgestelde koffie’. Het principe is simpel: je bestelt voor jezelf een koffie en bestelt daar een ‘uitgestelde koffie’ bij. De ‘uitgestelde koffie’ krijg je niet zelf, maar komt op een lijstje in het café terecht. Een medeburger uit Nijkerk die zo’n kop koffie, om wat voor reden dan ook, niet zelf kan betalen, kan dan op een later moment zo’n ‘uitgestelde koffie’ cadeau krijgen! Van jou!

Het zwarte goud
Inmiddels zijn we (de mensen achter Uitgestelde Koffie Nijkerk, waartoe ik gelukkigerwijs ook behoor) bijna drie weken verder na het eerste idee op Facebook om dat ook in Nijkerk te introduceren. En er zijn al veel horecaondernemers die meedoen, de flyers en stickers zijn besteld en we hopen vanaf medio maart de eerste uitgestelde koffie te kunnen schenken. En wij? Wij lopen al drie weken met een grote grijns op ons gezicht, vanwege de enorme snelheid waarmee dit gelanceerd is en de positieve reacties uit Nijkerk (en omstreken). Wat een energie krijg je ervan om iets met zoveel draagvlak uit te rollen voor mensen die dat bakkie koffie ook even heel goed kunnen gebruiken. Het gevoel van goed doen en nuttig zijn. Iets doen voor je mede-Nijkerker. En dat kun jij ook!

Wat knapt een mens daar van op!
Ik doe jullie dus nogmaals een oproep om mee te doen. Door Uitgestelde Koffie af te rekenen bij je eigen bestelling, door mensen erover te vertellen waarvan jij denkt dat die dat bakkie best goed kunnen gebruiken of zelf die Uitgestelde koffie te bestellen als het je even niet meezit en je er toch graag even eruit wilt. Onder de mensen zijn, nieuwe ontmoetingen en zo de sleur van alledag even achter je laten door een bakkie op het terras. Dus zoals Rita al zong: ‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie. Jongens wie lust er een kop. Koffie, koffie, lekker bakkie koffie. Wat knapt de mens daarvan op!’

2016-08

Over Monique van Rooyen
Monique is eigenaar van MOVARO proces|communicatie|advies en houdt zich bezig met belevingscommunicatie. Ze is een snelle en creatieve denker die in de analyse niet om de hete brij heen draait, in de oplossingen energie creëert en bij de implementatie de vaart er in houdt. Betrek Monique bij een project of proces en er ontstaat gegarandeerd beweging. Haar motto: echt effect door beleving!

LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Nelleke den Besten, Merit Roodbeen, Monique van Rooyen – Staal en Wendy Traa bezig houdt.

Elke maandag een nieuwe column online

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden