Het wordt iets duurder

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over.

Deze rubriek heet Laakbaar. Ik zou daarom een column kunnen schrijven over het zwembad op locatie Spoorkamp, dat duurder gaat worden dan verwacht. De realisatie van een nieuw bad, waar al nauwelijks draagvlak voor lijkt te zijn, kan maar beter niet nóg meer euro’s gemeenschapsgeld kosten. En als dat dan toch zo is, kun je daar maar beter eerlijk over zijn. Want moet de gemeente nou 300.000 euro meer afrekenen, of eigenlijk 860.000 euro, zoals het lokale CDA zich de zaken voorstelt? Ik zou daar in kunnen duiken, maar dát is niet waar mijn hart vol van is…

Actie!

Want, Het Glazen Huys Nijkerk staat weer voor de deur. En daar zijn we met een enthousiaste crew al weken, nee maanden, mee bezig. Wie het Plein de afgelopen dagen bezocht heeft, kon donderdag zien dat het Huys dit jaar twee keer zo groot is als in voorgaande jaren. En vrijdag en zaterdag werkten de technische mensen zich in het zweet om alles klaar te maken voor een week lang live radio en televisie. Dat zijn de zichtbare uren tijd die de vele vrijwilligers in dit project steken.

Maar ook achter de schermen is al zoveel werk verzet. Vergunningen aanvragen, goede lokale doelen selecteren, een sponsoravond organiseren, de planning gereed maken voor alle taken, acties bedenken, organiseren en scholen, bedrijven en inwoners betrekken, een fantastische kavellijst verzamelen en klaarmaken voor de veiling, draaiboeken maken, een geweldige slotavond organiseren; kortom, te veel om op te noemen. Onder aanvoering van nieuwe voorzitter Dennis van den Hoogen, doet de crew het gewoon allemaal.

Babbelen met bestuurders

Maandag 8.00 uur is het zover. Dan openen Ton, Ely en ambassadeurs uit de verschillende kernen van onze gemeente de deur van Het Glazen Huys Nijkerk 2016 en gaan we los! Bij de opening zingt Gert Zomer over het briefje dat hij schreef aan zichzelf: I wanna do something, do something good today. De inzet: zoveel mogelijk geld ophalen voor 3FM Serious Request en de lokale doelen stichting Leergeld, de Voedselbank en de Dierenambulance.

Door sponsoren binnen te halen, door in actie te komen, door jou te vragen te bellen naar 033-2460101 en in ruil voor je donatie een verzoeknummer aan te vragen. Dat laatste kan dit jaar ook bij bekende Nijkerkers. In het callcenter laten onder meer burgemeester en wethouders zien hoe benaderbaar zij zijn. Dus grijp je kans als jij je opwindt over de kosten van het nieuwe zwembad, of als je even wilt babbelen met ons gemeentebestuur over iets anders. Voorwaarde is wel dat je dan ook voor tenminste 2,50 euro een plaatje aanvraagt (en dat je ruimte over laat voor heel veel andere bellers).

Je weet nooit hoeveel euro dát duurder uitpakt – je bent gewaarschuwd – maar het mooie is: het is allemaal voor de goede doelen. En die zijn elke euro waard!

2016-31

Over Nelleke den Besten

Nelleke den Besten studeerde journalistiek, maar werkt momenteel als marketing-/communicatieadviseur bij een verzekeraar en als tekstschrijver. Met haar schrijfbedrijf Snars geeft zij een positieve betekenis aan het woord ‘snars’, dat doorgaans alleen in ontkennende vorm gebruikt wordt. “Ik snap er geen snars van” is verleden tijd, want haar teksten zijn helder, raak en effectief. Het is Nellekes ambitie de woorden van iedereen als niemand anders te schrijven.

LAAKBAAR

Twee columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke twee weken een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Nelleke den Besten en Merit Roodbeen, bezig houdt.

Elke twee weken een nieuwe column online

 

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden