2017 zonder Laakbaar… Ach, de tijd vlogt

Foto:

Tijden veranderen, dat is niets nieuws. En het is goed: verandering van spijs doet immers eten.

Deze Laakbaar is dan ook de laatste column onder die vlag op Nijkerk Nieuws. Vanaf 2017 kunt u genieten van vlogs over het plaatselijke of landelijke nieuws, gemaakt door Esmeralda Attema, Klarien van Laar en Janet Janet Nieuwenburg.

Zij volgen  de columisten van Laakbaar op. Dat waren vanaf april 2013 Janneke van Heugten, Marcelle Warringa, Marja Willems, Monique van Rooyen-Staal, Iris Nieuwenhuis, Wendy Traa, Merit Roodbeen en Nelleke den Besten. Voorafgaand aan  bijdragen van de vrouwelijke vloggers genoten we van de pennenvruchten van deze vrouwelijke columnisten. Hun columns werden altijd voorzien door een Jabbertje, gemaakt door René SpeelMAN. Marjon en Ely Hackmann zijn alle dames en die ene heer dankbaar voor hun bijdrage, waardoor nijkerk.nieuws.nl net iets anders, iets meer is dan een gewone nieuwssite.

Terugkijken

Zo aan het eind van 2016 kijken we terug op een jaar waar genoeg te schrijven viel over ‘laakbare zaken’, en dat hebben we ook gedaan. Maar niet alleen in 2016: al jarenlang zijn in deze rubriek columns geschreven waarin dingen aan de kaak werden gesteld die vanuit het oogpunt van de normale Niekarker op zijn minst vreemd waren, maar ook vaak totaal verkeerd vielen. Zaken waar op bestuurlijk niveau de plank flink mis geslagen werd in de ogen van de burger. Of dingen op straat waar je je als mens en medeburger compleet over verbaast.
Als columnist is het heerlijk om zo’n uitlaatklep te hebben, ook omdat we vaak merkten dat de columns iets teweeg brachten. Al was het maar dat degene die zich aangesproken voelde zich nog eens achter zijn oren krabde waarom hij (of zij) de dingen had gedaan zoals hij ze gedaan had. Omdat de column het aan de kaak gestelde juist van een andere kant belichtte.

Veel moois

Maar gelukkig hebben we ook veel mooie dingen gezien in Nijkerk het afgelopen jaar, en ook dat is terug te vinden in de columns die geschreven zijn. Nijkerkse burgers zijn vaak zeer betrokken bij leed en verdriet, en weten dat op mooie wijze tot uiting te brengen. We noemen hier graag nog de leeuwinnencup die naar Renske den Besten is vernoemd na haar overlijden. Of de vele uitingen van medeleven die de familie van Mees van de Ridder mocht ontvangen na zijn afschuwelijke ongeluk…
Ook het Glazen Huys van Nijkerk heeft dit jaar weer een prachtig bedrag opgebracht, en dat is een groot compliment waard aan de organisatoren, vrijwilligers en alle Nijkerkers!

Steeds trotser

Wat we het afgelopen jaar wel gevoeld hebben, is dat de Nijkerkers meer betrokken zijn bij hun stad, maar niet alleen dat: ze zijn er ook steeds trotser op. Het Molenplein met zijn prachtige uitstraling, Samen aan Zet waar de eerste uitkomsten van de dialoog een feit zijn, de plannen voor een nieuw vormgegeven Binnenstad en nieuw stadhuis, Nijkerk on Ice waar we ook dit jaar weer zoveel enthousiaste geluiden over horen. Nijkerk gaat de goede kant op!

Kortom

De Nijkerker heeft een hart, maar ook het hart op de tong. Wij denken dat de Laakbaar-columns in dat opzicht uitstekend aansloten bij wat er leefde in het Nijkerkse.
Maar aan alles komt een eind, en dus ook aan Laakbaar.

En mocht er iets gebeuren wat té laakbaar is om het erbij te laten? Dan zal er in Nijkerk vast wel iemand opstaan die dat eens pittig aan de kaak stelt 😉

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden