De vrees bestaat dat de plannen leiden tot een uitgestorven binnenstad

Foto:

Twee vragen stonden centraal in De Schakel op een avond georganiseerd door ondernemers, die grote moeite met de parkeerplannen hebben.

1. Waarom moet het bovengronds parkeren (“maaiveld parkeren) bijna helemaal verdwijnen
2. Waarom geen proef met parkeerschijf
De avond werd geopend door winkelier Jan Gardebroek. Hij blikte terug op de ontwikkelingen sinds maart van dit jaar. Ook ging hij uitvoerig in op het interview met wethouder Van Veelen op nijkerk.nieuws.nl, volgens gardebroek “een romanticus die alleen maar voorgangers en fietsers in het centrum wil”.
Deskundige Hans van Tellingen had de toehoorders volledig aan zijn zijde met zinnen als “60% van de omzet komt van mensen met de auto” en “Goede parkeervoorzieningen zijn essentieel”. Hij stelde gratis parkeren voor, het liefst 2 tot 3 uur en dan iedee dag. Van Tellingen: “Wel of nier gratis parkeren scheelt 15 tot 30% “footfall/omzet”.
Advocaat Jamaal Mohuddy ging in op de juridische kanten van de zaak en riep de zaal op vooral handtekeningen te zetten. Of bij Haje Jacobse, die inmiddels bijna 400 handtekeningen van bewoners tegen de parkeerplannen heeft verzameld. Maar ook ondernemers konden nog hun handtekening zetten.
de handtekeningen worden morgen in de commissievergadering over het parkeren aangeboden aan de raad.
Hij riep de zaal op morgen in de commissie vooral in te spreken.
Ely Hackmann maakte de volgende reportage over de avond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen