Wadi’s in Holkerbeek zorgen voor opvang regenwater

Foto:

Tussen de regenbuien van de afgelopen weken door hebben al heel wat belangstellenden het nieuwbouwwijkje Holkerbeek bezocht.

De ingang van het woonwijkje is gelegen aan de Holkerweg (de oude weg naar Bunschoten). Een aantal woningen liggen aan de eeuwenoude Dammersbeek. In overleg tussen de bewoners van CPO Holkerbeek en de gemeente Nijkerk kwam het ontwerp en de realisatie van de buitenruimte tot stand.

Nabij de Dammersbeek zijn wadi’s gegraven. Deze zorgen voor de opvang van het regenwater. Het regenwater stroomt bovengronds naar de wadi’s en wordt langzaam door de bodem opgenomen. Op deze manier wordt rekening gehouden met toenemende regenval door de klimaatverandering.

Om hier zelf ook wat aan te doen hebben de bewoners van de 20 woningen op Holkerbeek gekozen voor grondgebonden warmtepompen en zonnepanelen. Hiermee worden de woningen voorzien van warmte en elektriciteit. Bij de verdere ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Doornsteeg zal de Dammersbeek, en de wadi’s die gaan komen, een belangrijke rol vervullen in de waterhuishouding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen