Bouw Woonpark Hoevelaken kan beginnen

Foto:

Door de Raad van State is het bezwaarschrift verworpen dat door een inwoonster van Hoevelaken was ingediend tegen het Woonpark Hoevelaken.

Daarmee wordt de bouw van maximaal 180 woningen mogelijk op het voormalige kantoorgebouw van wat in de volksmond Bouwfonds werd genoemd. Dat schrijft  Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk

Door de inwoonster van Hoevelaken werd aanvankelijk getwijfeld of de bouw onder de crisis en herstelwet valt waardoor versnelde uitvoering mogelijk is. Dat werd tijdens de behandeling van het bezwaarschrift echter door haar ingetrokken. Onder meer werd door de Hoevelakense aangevoerd dat de gemeente ten onrechte geen onderzoek is gedaan naar de gevolgen voor natuur en milieu. Mede omdat het gebied ligt in een kwetsbaar natuurgebied en de plannen voor verbreding van rijksweg A28. Het hoogste Nederlandse rechtscollege deelt de mening van de raad dat voldoende aandacht is besteed aan de milieukundige haalbaarheid van het plan en het door de Hoevelakense geëiste onderzoek daardoor niet noodzakelijk was.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen