Gouden leestips – gratis bij de Bibliotheek

Foto:

Onlangs verscheen de tweede editie van het Gouden Leestips Magazine van de Bibliotheek. De eerste editie was zo’n vorig jaar overweldigend succes dat de Bibliotheek nog veel meer leuke, nuttige en verrassende informatie over lezen, voorlezen en media(wijsheid) voor ouders heeft verzameld.

Met de inhoud van de mini-glossy neemt de Bibliotheek ouders mee in de wereld van het (voor)lezen met tips, trucs, gadgets, onderzoek en natuurlijk de leukste boeken – zowel op papier als digitaal. Het magazine is vanaf maandag 23 september gratis op te halen in de Bibliotheek van Nijkerk en  Hoevelaken (op=op). Ook kan de glossy online gelezen worden.
Wetenschappelijk onderzoek bevestigt steeds weer hoe belangrijk lezen en de Bibliotheek is voor de jeugd. Toch blijken belangrijke doelgroepen – zoals ouders van jonge kinderen – vaak onvoldoende op de hoogte van belangrijke feiten. Feiten die regelmatig voorbij komen in gespecialiseerde media, maar die nog te weinig breed naar buiten toe worden uitgedragen. Met het Gouden Leestips Magazine hoopt de Bibliotheek hierin verandering te brengen.
Het magazine staat vol met leestips en wetenswaardigheden over bijvoorbeeld de digitale generatie, de verschillende leesfases die kinderen doorlopen, mediawijsheid en de literaire voorkeur van pubers. Lees meer over jeugdboekverfilmingen, over kinderen die niet van lezen houden, over de mooiste Europese Bibliotheken, met voorleestips van ouders en de leukste kinderkookboeken. In een interview legt wetenschapsjournalist Mark Mieras het grote belang van verhalen voor de kinderhersenen uit en vertelt mediacoach Simone van Rijn over belangrijke online vaardigheden.
De mini-glossy is een initiatief van het Gelders Bibliotheek Netwerk en is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen