Veensche Boys wint matige wedstrijd van TOV

Foto:

Het oefenduel tussen Veensche Boys en derdeklasser TOV Baarn is dinsdagavond 24 september gewonnen door de ploeg uit Nijkerkerveen. Het werd 2-3 tegen een degelijk spelend TOV. Het had echter weinig gescheeld of de tegenstander uit Baarn was er met de buit vandoor te gaan dankzij één van de meest bizarre acties van de laatste tijden.

Het was TOV dat doorpakte na een 1-1 gelijke stand (via een eigen goal en het benutten van een penalty door Jeffrey Verhagen). Zo’n tien minuten na rust deed zich vervolgens een scene voor die niet zou misstaan in Comedy Capers.  Doelman Joeri Epskamp, die de kans kreeg zich te bewijzen op de goal, verrichtte een wereldredding na een uitbraak van oud-Veensche Boys-spits Erik Kool. Dat wilde Joeri weten ook. Met een vingertje richting Kool en wat bemoedigende woorden toonde hij de spits dat hij voor geen kleintje was vervaard. 
Net op datzelfde moment verloor Jos Bouw de bal aan Sander Lambrechts, die de bal van ver onberispelijk inschoot. Joeri die nog in conclaaf was met Erik Kool lukte het niet meer naar het andere eind van de goal te rennen en prompt werd de 1-2 gescoord, de Blauwe Helden in vertwijfeling achterlatend.  
Daarop was het TOV dat voetbaltechnisch en combinerend Veensche Boys helemaal dol speelde. Pas nadat Robin van den Brom terugkeerde in het veld, werd orde op zaken gesteld. De dreigende blammage werd rechtgezet na goals van Ferdi van de Pol (2-2) en Willem Olde Meule (3-2). Het voetballende vermogen van de Boys werd danig op de proef gesteld ende Veenders mogen hopen, dat het matige spel niet voortgezet wordt in het duel van aanstaande zaterdag tegen asv Dronten. 
Bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen