Aeresleerlingen 4e in Skills Talents

Foto:

VELP – Leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk hebben meegedaan aan “Skills Talents”.

Dit is een kampioenschap voor alle vierdejaars vmbo-leerlingen. In teams van drie werken de leerlingen aan realistische praktijkopdrachten in hun vakrichting.

De deelnemers van Aeres VMBO Nijkerk hebben meegedaan aan het provinciale kampioenschap van Gelderland in de vakrichting Groen- Bloemwerk. Nelleke Langelaar, Jolijn Guliker en Quendela Willengenburg begonnen met het maken van een planning. Daarna kwam het echte bloemwerk: een moodboard, een korenschoof gebonden boeket met prijsberekening en een hangend draadstalen object met verschillende succulenten en cacteeën. Dit alles in een landelijke stijl, passend bij de afbeelding van een landelijke keuken in de kleur aqua blauw.

In totaal waren er 100 punten te behalen op de volgende onderdelen: plannen en organiseren, analyseren en problemen oplossen, samenwerken en overleggen, communiceren en presenteren, vakdeskundigheid toepassen en kwaliteit leveren, veiligheid, hygiëne en ordelijkheid. Met een totaal aantal punten van 82,6 is Aeres VMBO Nijkerk op een vierde plaats geëindigd. Voor de leerlingen was het een prachtige ervaring! Ook tijdens de open dag van aanstaande zaterdag, 27 januari, zullen leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk hun beste beentje voor zetten om mooie bloemstukken te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen