Wijkagent richt zich tot inbreker

Foto: wijkagent Nieuw Corlaer

De wijkagent van Nieuw Corlaer is boos op een inbreker die persoonlijke spullen van een slachtoffer in een sloot dumpte.

De agent schreef op Facebook: ” Beste inbreker(s),

Ik heb wat vragen voor je en hoop dat je die voor mij kunt beantwoorden want ik zit er mee.

In de eerste plaats vraag ik mij eigenlijk altijd al af waar je het lef vandaan haalt om bij iemand thuis (dé plek waar iemand zich veilig waant) rond te gaan neuzen en aan andermans spullen te zitten. Vraag me af wat je er zelf van zou vinden als iemand jouw kledingkast overhoop haalt of in de kamer van je kinderen rondbanjert?

Wat ik dan vervolgens helemaal niet snap is dat je van mening bent dat je andermans spullen gewoon mee mag nemen. Ik help je even; dat mag NIET. Het is niet van jou…

Daarna heb je dan een kluis en hebt besloten die open te zagen. Je vindt sieraden en geld en besluit dat mee te nemen.

En dan komt het, mijn allergrootste vraag. WAAROM vind je het dan nodig om de rest van de kluis iets verderop leeg te kieperen in de sloot?! Je zíet notabene dat er foto’s tussen zitten en hele persoonlijke handgeschreven brieven! Brieven die een inmiddels overleden echtgenote had geschreven en die dus onvervangbaar zijn.

Mogelijk heb je voor dit alles hele goede redenen. Zou je die dan alsjeblieft met me willen delen? Dat kan in een bericht hieronder maar je mag me ook mailen of op 0900-8844 bellen. Ik hoor graag van je!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen