Reis naar Tsjernobil in voorbereiding

Foto:

De Nijkerkse Stichting voor hulp aan Tsjernobylkinderen is bezig met de voorbereiding voor de reis in april 2018.

Daar werkt de stichting nog altijd goed samenwerking met de organisatie I.H.I.S.C. in Brest. Zonder deze organisatie is het haast onmogelijk voor de Nijkerkers om hulpgoederen bij mensen te krijgen. In de grote steden zoals Brest, Minsk en Kosava en Ivatsevichi heerst veel verborgen armoede. De meeste mensen hebben  geen volkstuin of een stukje grond en moeten dus alles kopen. Met een uitkering of pensioen van 300 tot 550 roebel is het een heel kunst om elke maand weer te overleven. De prijzen zijn ongeveer 10% goedkoper als in Nederland.

De stichting trekt zich niet alleen het lot aan van groepen, maar ook van individuen met problemen. Zo onderging iemand aangezichtsoperaties, die ze anders nooit had kunnen betalen. Er is nog altijd genoeg te doen. Zo wi de stichting in het voorjaar voedselpakketten kopen voor de blindenorganisatie in Ivatsevichi met 280 volwassenen en kinderen. Deze mensen zijn helemaal afhankelijk van hun kleine uitkering of pensioen en van giften. De Nijkerkse stichting helpt hen al een paar jaar met voedselpakketten.

De stichting: “Onze vraag is kunt U ons helpen, zodat we dit jaar met Pasen, net na de winter, de mensen kunnen verblijden met een goed gevuld voedselpakket. Kijk eens op onze website om op de hoogte te blijven van het doen en laten van de stichting in het  vergeten rampgebied van Tsjernobyl. Ons banknummer is: NL 90 ABNA 0401 1443 80. Heeft u nog vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, Chris: 0653674428 of met Ria 033-2457466.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen