Verkiezingsprogramma PRO21 gaat voor vernieuwing

Foto:

PRO21 heeft met trots haar verkiezingsprogramma 2018-2022 bekend gemaakt.

Dat staat in een vandaag verspreid persbericht.

Bijzonder aan de totstandkoming van het programma is – volgens PRO21 – het betrekken van een groep van vijftig inwoners. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, zijn niet alleen de leden, maar ook inwoners uit Hoevelaken, Nijkerkveen en Nijkerk geraadpleegd. Nadya Aboyaakoub-Akkouh: “Onze leden en deze groep inwoners werden door hun aanvullingen co-auteur van ons programma. En daar zijn we best trots op.”

Het resultaat is een programma dat gaat voor vooruitgang, gebouwd rond de kernwaarden van de partij: Samen, Open, Dichtbij.

Enkele punten uit het programma

  • Voldoende sociale huurwoningen en voldoende huur- en koopwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen.
  • Ondersteunen van specifieke groepen zoals jongeren met autisme.
  • Ondernemers krijgen de ruimte om te ondernemen en voor ‘schoon’ ondernemen komen extra investeringsmogelijkheden.

PRO21 staat bovendien voor investeren in passende vormen van onderwijs: dichtbij en bereikbaar. De huidige wethouder van PRO21 Wim van Veelen, benadrukt de noodzaak om de gemeente Nijkerk ook voor volgende generaties aantrekkelijk te houden en dus verder te kijken dan de komende vier jaar. “Een goede bereikbaarheid voor inwoners en bedrijven, maar ook klimaatbestendig maken van buurten, ze voorbereiden op de toekomst qua energie- en materiaalgebruik bijvoorbeeld, passen daarbij.”

Een kind- en gezinsvriendelijke gemeente staat voor PRO21 voorop. De activiteiten van het jeugd- en jongerenwerk zijn nu nog voornamelijk voor kinderen van 10 tot 18 jaar. PRO21 wil ook activiteiten voor jongere kinderen.

 

Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen