Géén horeca/muziek-plein op Koningsdag Hoevelaken

Hoevelaken scouts hijsen de vlag
Hoevelaken scouts hijsen de vlag
Foto: nijkerk.nieuws.nl

Maandag 29 januari jl maakte de Oranjevereniging Hoevelaken bekend dat op Koningsdag 2018 in Hoevelaken geen programma wordt georganiseerd.

Hij meldde toen ook, dat ‘een aantal horecaondernemers en inwoners kenbaar hebben gemaakt dat zij willen proberen om op Koningsdag een beperkt alternatief programma te bieden op het manifestatieveld’.

Deze zeven ‘Vrienden van Oranje’ waren inderdaad in overleg met de OVH om een horeca/muziek programma te organiseren en te bekijken of er nog andere onderdelen zoals de Kindervrijmarkt en het Oranjedorp in de steigers gezet konden worden. Hans Root, ook ‘Vriend van’ en uitbater van Sportcafé De Slag, die al jarenlang het horecadeel op het manifestatieveld regelt was verrast door het afblazen van de OVH. ,, Wij waren nog in overleg met het bestuur en hadden een brandbrief opgesteld waarin gemeld werd dat er op Valentijnsavond, woensdag 14 februari a.s., een inloopavond wordt georganiseerd voor Hoevelakers met een Oranje hart en die belangstelling hebben voor een bestuursfunctie of zich als vrijwilliger willen inzetten.

Door het afgelasten van het complete programma zijn de risico’s op mislukken van het horeca/muziek-plein nu veel te groot, veel Hoevelakers zullen waarschijnlijk naar andere plaatsen gaan. We hebben besloten dit plein níet te organiseren. Jammer, we wilden ons graag inzetten voor een mooie Hoevelakense traditie, het bericht kwam wel bij ons aan als een donderslag bij heldere hemel’’, besluit Root.

Tot slot meldt Hans Root dat hij op Koningsdag een Oranjefeest in Sportcafé De Slag gaat organiseren op het terras en binnen, ‘’met muziek, een BBQ en een kidsprogramma, met hopelijk nog één van de laatste dagen zwemmen in zwembad De Slag’’. Nadere details volgen.

Ook laat Ans Horst van Grandcafé De Haen weten een groot terras uit te zetten en ’s avonds draait er een DJ binnen. Harmen van Huffelen van Eetcafé De Wiekslag zegt desgevraagd dat hij ook het terras opendoet en Nederlandstalige muziek gaat draaien, dus Hoevelaken hoeft niet op een droogje te zitten tijdens Koningsdag.

bijdrage van Theo Zuurman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen