Zo snel mogelijk aardgasloos bouwen

Foto:

Om in 2035 CO2-neutraal te zijn is het wenselijk dat voor alle nieuwbouw in de gemeente Nijkerk eenduidige en eensluidende richtlijnen worden gehanteerd ten aanzien van duurzaam bouwen.

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk

Dat is de reden dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorstelt de in 2020 op te leggen BENG-eisen (bijna energie-neutraal gebouwd) al vanaf nu te hanteren en aardgasloos nieuw te bouwen. Alle alternatieve vormen van gas, zoals synthetisch gas, zijn in de toekomst hard nodig voor verwarming van bijvoorbeeld monumenten die zich niet lenen aardgasloos te worden.

Volgens wethouder Wim van Veelen worden alle woningen in de tweede fase van Doornsteeg al gasloos gebouwd. Bekend is ook dat in Woonpark Hoevelaken geen gasaansluitingen meer komen en er minimaal energieneutraal wordt gebouwd. Wanneer de plannen voor woningbouw in het Spaanse Leger doorgaan worden ook hier de woningen niet meer op het gasnet aangesloten. In Nijkerkerveen wordt niet gasloos gebouwd, omdat dit via het bouwbesluit niet kan worden afgedwongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen