KV Telstar/Dé register Makelaar A1 is nu al kampioen

KV Telstar/Dé register Makelaar A1 is na de elfde overwinning in dit zaalseizoen de ongeslagen kampioen.

Na een hele goede overwinning op de nummer twee KVA, was de uitslag op het scorebord niet eens zo verrassend te noemen.

Er werd goed aanvallend spel vertoond en verdedigend stond de formatie van Telstar A1 als een huis. Onder het toeziend en juichend oog van erg veel fanatieke Telstar supporters werd het kampioenschap met nog drie wedstrijden te gaan en negen punten voorsprong binnengesleept. De uitslag was 21-5.

Telstar begon de wedstrijd weer erg goed. Net als de voorgaande drie wedstrijden werd de wedstrijd al in de beginfase beslist. Telstar wist al redelijk snel een 6-0 voorsprong op het scorebord te zetten, dit werd langzaam maar zeker uitgebouwd naar een 8-3 ruststand. De vele supporters zagen een erg gedreven Telstar A1 dat de wens had uitgesproken om de supporters al vanaf het begin te vermaken.

Met wervelend spel en een uitstekende verdediging had Telstar de zaakjes keurig op orde. Het publiek mocht niet klagen, en liet het zich luid horen na elk Telstar doelpunt. Bij KVA, dat was gekomen om het kampioensfeestje van Telstar te verpesten, zakte de moed in de eerste helft in de schoenen.

Dan de tweede helft. Hierin wist Telstar het klusje volledig te klaren. De nummer twee van de poule was niet bij machte om nog een beetje spanning in de wedstrijd te gooien. De druk op de aanval van KVA werd in de tweede helft nog meer opgevoerd en dit resulteerde in maar twee tegendoelpunten die helft. Ook wist Telstar nog vele goals te maken. Telstar wist veel aanvallen over veel schijven te laten zien. Elke speler nam goed deel aan het spel en ook alle basisspelers wisten minimaal één keer de korf te vinden. Invalcoach Freerk gunde de wisselspelers in deze wedstrijd nog wat minuutjes en zo had iedereen van de A1 aan de kampioenswedstrijd deelgenomen. In de laatste minuut begon het feestje al een beetje en was er geen ontkomen meer aan: Telstar A1 was de kampioen in hun poule.

Na het laatste fluitsignaal werd het publiek nog bedankt voor de vele support. Het kampioensfeestje is nog even uitgesteld naar 17 februari, dan zullen ook de eigen coaches er weer bij zijn.

Wij willen jullie allemaal bedanken dat jullie er waren en hopen jullie de komende (thuis)wedstrijden van de A1 weer op de tribune te zien. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Antilopen in Leusden. Om 15:25 uur zal de wedstrijd beginnen. Tot dan!