Collectieve topprestatie Sparta Nijkerk VR1

Sparta Nijkerk kon zich opmaken voor een pittig potje voetbal

De thuiswedstrijd in november was zeer moeizaam gewonnen en ’t Harde VR1 had zich in de winterstop versterkt met 5 speelsters van ESC VR1.

Pittig werd het. Met enorm veel passie en strijd wisten de Spartanen het hoofd koel te houden en werd een collectieve topprestatie neergezet met een 2-5 overwinning als gevolg.

Sparta Nijkerk begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de eerste 10 minuten al 2 keer alleen voor de keepster te staan. Beide keren wist de keepster van ’t Harde redding te brengen. De eerste grote kans van ’t Harde kwam uit een corner; de kopbal belandde echter gelukkig voor Sparta op de buitenkant van de paal.

Aan de andere kant kreeg Sparta Nijkerk een paar minuten later ook een corner en dit leverde wel een treffer op, en wat voor één! Cynthia van den Bor gaf goed voor, Sara Groters nam de bal ineens op haar slof (of was het toch haar scheenbeen??) en boem, raak!

Dit gaf vertrouwen aan de ploeg; de organisatie stond goed. Er was felheid en strijd en de 0-2 was dan ook verdiend. ’t Harde stond even te slapen en Christianne van Bloemendaal maakte daar dankbaar gebruik van door de bal van ruim 20 meter over de keepster in het doel te schieten.

Even later toch een klein momentje van gebrek aan scherpte in de Spartaverdediging, waardoor de snelle en behendige nr. 7 van t’Harde de aansluitingstreffer kon maken. Maar vlak voor rust scoorde Jivika van Loenen de 1-3, waardoor de Spartanen met een lekker gevoel de kleedkamer konden opzoeken.

In de tweede helft probeerde ’t Harde wat meer druk te zetten, maar het duurde niet lang voordat de 1-4 in het netje lag. Na eerst nog een grote kans gemist te hebben, schoot Eline Tingen de bal heerlijk in de kruising. |

Bij ’t Harde namen de frustraties toe en iedere beslissing van de scheidsrechter werd verbaal aangevochten. Dit leverde uiteindelijk 2 gele kaarten voor ze op. Sparta Nijkerk bleef rustig en gedisciplineerd spelen en had de wedstrijd volledig onder controle.

Dat de 2-4 viel kwam door een individuele actie van de gevaarlijkste speelster van ’t Harde, maar 5 minuten later was de marge al weer 3 doelpunten, toen Rolien Wallet ook liet zien een individuele actie in huis te hebben. Ze dolde 3 verdedigsters, omspeelde de keepster en zorgde zo voor een fraaie 2-5 eindstand.

Een uitstekende start van de 2e competitiehelft. Zaterdag 17 februari de volgende in de serie van 3 uitwedstrijden. Sparta Nijkerk speelt dan tegen DSV’61 VR1 in Doornspijk.