Sportparken in eigen beheer voetbalclubs

Foto:

SC Hoevelaken, NSC, Veensche Boys en Sparta willen het beheer van hun voetbalvelden en accommodaties in eigen hand nemen.

Uit onderzoek van de vier clubs blijkt dat dit, onder voorwaarden, mogelijk is.

De vier Nijkerkse voetbalverenigingen hebben in de afgelopen maanden een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid om het beheer en onderhoud van de voetbalvelden en -accommodaties in eigen hand te nemen. Het onderzoek werd -als onderdeel van het project ‘Samen aan zet’- gefinancierd door de gemeente Nijkerk en uitgevoerd door het bureau Drijver en Partners.

In het kader van het onderzoek werden diverse beheersaspecten onderzocht. Zo werd gekeken naar de kwantiteit en kwaliteit van de velden en accommodaties. Tevens werd aandacht besteed aan de organisatorische, juridische, fiscale en financiƫle consequenties.

De conclusie van de vier voetbalverenigingen is dat het onder randvoorwaarden mogelijk is om het beheer en onderhoud in eigen beheer te verzorgen. De vier clubs hebben het haalbaarheidsonderzoek en hun standpunt aan wethouder Nadya Aboyaakoub van de gemeente Nijkerk gepresenteerd. De wethouder en de voetbalverenigingen hebben afgesproken in de komende periode hierover het gesprek aan te gaan.

Het standpunt van de verenigingen en het onderliggende rapport werden zaterdagochtend door initiatiefnemer Mickel van de Poll symbolisch overhandigd aan de wethouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen