1000-ogen in de praktijk

Foto: Arjen Gerritsma

Op Facebook merkt de wijkagent in Hoevelaken op, dat het 1000 ogen project zijn vruchten afwerpt

Hij schreef: ” Vanavond had ik een late dienst met de wijkagent van Nijkerk-Noord, Robert Bronsink. Wij kregen een melding van een verdachte situatie in Hoevelaken. Ik heb dit bericht gedeeld met de deelnemers van 1000-ogen Hoevelaken. Aanrijdend hebben onze collega’s de betrokkene staande kunnen houden.

Wij werden vervolgens aangesproken door een oplettende deelnemer. Hij zag 2 verdachte personen staan op de Westerdorpsstraat ter hoogte van de juwelier. Deze 2 personen hebben wij staande kunnen houden en gecontroleerd. Zij bleken beide voor te komen voor zwaardere vermogensdelicten. Wij zijn met de 2 personen naar de auto gelopen, deze bleek ruim 500 meter verderop te staan. Bij de auto aangekomen bleek het om een zwarte Seat Ibiza te gaan. In de auto zaten nog 2 personen die ook net zoals de andere 2 voorkwamen in de politiesystemen. Wij hebben de auto doorzocht en troffen in de auto inbrekerswerktuigen aan .
De bestuurder van de zwarte Seat, heeft hiervoor een proces-verbaal gehad.

Dankzij de oplettendheid en het fanatisme van de deelnemers van het 1000-ogen project hebben wij meer zicht op een dadergroep gekregen, ook is hierdoor een mogelijke inbraak voorkomen. Meldt u aan voor het 1000-ogen project, hoe meer leden hoe meer ogen!!!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen