Jongelui naar Schenectady

Foto: Kees van den Heuvel

In de zomer gaat weer een groep Nijkerkse jeugd naar Schenectady.

Jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar bezoeken de Amerikaanse zusterstad. De periode is van donderdag 13 juli tot en met vrijdag 27 juli 2018.

De formule is bekend: twee weken brengt de groep door bij een familie in Schenectady en worden allerlei bezienswaardigheden bezocht in “buurt”van Schenectady. De plaats is in 1662 gesticht door de Nijkerker Arendt van Curler. Er zijn nog vele zaken in de omgeving die terug doen denken aan de Nederlanders die vanaf die tijd zich daar vestigden.

Na de tijd in Schenectady vertrekt de groep per trein naar New York waar nog drie dagen wordt doorgebracht. Hier zal een bezoek aan Central Park en Ground Zero zeker niet ontbreken.

Informatiebijeenkomst

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Mocht u of uw zoon of dochter geïnteresseerd zijn dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst die op maandag 26 maart a.s. bij MOS, Ambachtsstraat 15 in Nijkerk wordt georganiseerd. Aanmelden op [email protected]

De achtergrond

In 1984 vertrok wethouder Goos Terschegget met zijn schip De Volharding vanuit Engeland naar Amerika. Daar aangekomen is hij doorgevaren naar Schenectady waar een delegatie Nijkerkers hem verwelkomde. Dit was de start van een uitwisseling die sindsdien ieder jaar plaatsvindt. Om het jaar is er een volwassenenuitwisseling en eens in de vier jaar een volwassenenuitwisseling. De stichting Nijkerk-Schenectady organiseert deze uitwisselingen in samenwerking met de Amerikaanse zusterorganisatie.

Sinds 2013 is Nijkerk met Schenectady een zusterstad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden