Roze lintje voor Mammacentrum Harderwijk

Foto:

Het Mammacentrum Harderwijk, onderdeel van ziekenhuis St Jansdal, heeft van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) voor de derde keer het roze lintje uitgereikt gekregen. 

Dit betekent dat het Mammacentrum voldoet aan de strenge basiseisen die de BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg in Nederland. 
Een ziekenhuis moet aan strenge criteria voldoen om een lintje toegekend te krijgen. Borstkankervereniging Nederland heeft de criteria dit jaar weer aangescherpt. Zo is de norm voor het aantal jaarlijks behandelde patiënten verhoogd. Ook zijn de antwoorden die patiënten hebben gegeven in de vragenlijsten voor ervaringsonderzoek meegenomen. Dit houdt onder andere in: bejegening, voorlichting op maat en persoonlijke begeleiding van patiënt en hun naasten. Met het ontvangen van het lintje wordt symbolisch aangegeven dat het Mammacentrum voldoet aan de basiseisen van goede borstkankerzorg. 
In het Mammacentrum kunnen patiënten snel terecht, staat een deskundig team klaar en krijgen patiënten onderzoek en uitslag op één dag. In het centrum worden alle patiënten met een afwijking in de borst behandeld, begeleid en gecontroleerd. Dat patiënten die borstzorg van het St Jansdal waarderen is mede te danken aan de inspanning van het mammateam. Zij streven borstzorg na, die persoonlijk en dichtbij is.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen