Nieuwbouw Meander Medisch Centrum opgeleverd

Foto:

AMERSFOORT – Het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Amersfoort is donderdag 12 september door Heijmans en Ballast Nedam opgeleverd.  Het nieuwe ziekenhuis gaat 23 december 2013 open voor patiënten en bezoekers. 

Namens de Raad van Bestuur van Meander nam Cees Meijers de sleutel in ontvangst van Rolf Abbringh, directeur Heijmans Utiliteit, en Arthur de Backker, directeur Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten, namens de bouwcombinatie 2MC3, Meander Combinatie vof. De komende maanden gaat Meander het ziekenhuis inrichten en wordt de medische apparatuur en ICT geïnstalleerd en gevalideerd. 
De bouw van het nieuwe ziekenhuis startte in augustus 2010. Drie jaar is er gebouwd en het resultaat mag er zijn: een prachtig, modern topklinisch ziekenhuis. “Een plek waar we de zorg en aandacht voor onze patiënten naar het hoogste niveau kunnen brengen”, vertelt Cees Meijers, lid van de Raad van Bestuur van Meander. Het ziekenhuis is ontworpen en gebouwd met het oog op welzijn en welbevinden van de patiënt. Zo beschikt het ziekenhuis over modern ingerichte eenpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer en sanitair. Dit geeft veel rust, ruimte en privacy voor de opgenomen patiënten. Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 100.000 m2. Het is een groot gebouw, maar door het uiterst functionele ontwerp kunnen patiënten en bezoekers goed hun weg vinden in het ziekenhuis. Het ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag. 
Patiënten en bezoekers parkeren straks hun auto in de lichte en ruime parkeergarage onder het gebouw. Het ziekenhuis is goed bereikbaar vanuit omliggende gemeenten in de regio. De Maatweg is ter hoogte van het ziekenhuis geheel vernieuwd en verbreed met een vrije busbaan. Rondom het ziekenhuis langs de Eem wordt het Meanderpark aangelegd. 
De Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth sluiten na de verhuizing definitief hun deuren. Het ziekenhuis in Baarn blijft gewoon open, evenals de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en prikpunten in de regio. Meer informatie over de verhuizing is te vinden op www.meandermc.nl/verhuizing
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen