Hoogste prijsstijgingen koopwoningen sinds 2001

Foto:

Koopwoningen zijn 9,5 procent in prijs gestegen in februari vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Dit is de grootste stijging sinds september 2001, melden het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

In januari werd al de grootste prijsstijging op jaarbasis in zestien jaar geboekt. Toen stegen de huizenprijzen met 8,8 procent. Koopwoningen zijn nu gemiddeld 26 procent duurder dan tijdens het dal in juni 2013. In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013.

Ten opzichte van de piek in 2008 is het prijsniveau nog 1 procent lager. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in februari 2018 ongeveer even hoog als in april 2008.

bron: Domicilie nieuwsbrief

Open Huizen Dag 7 april

Bent u op zoek naar een woning, maar weet u nog niet precies wat u zoekt? Loop tijdens de NVM Open Huizen Dag op 7 april vrijblijvend binnen bij de deelnemende huizen voor een kijkje in de woning. Speciaal voor u zetten we onze deelnemende woningen op een rijtje.

Ongegeneerd binnenkijken
Een betere manier om u te oriënteren op de huizenmarkt is er niet. U krijgt de kans om op 7 april 2018 tussen 11:00 en 15:00 uur op één dag meerdere woningen te bezichtigen voor een optimale vergelijking. Het voordeel van de Open Huizen Dag is dat u helemaal nergens aan vast zit. Alle bezoeken zijn vrijblijvend. Mocht u serieuze interesse hebben in één van de woningen, dan maken wij een vervolgafspraak en verzorgen we een gedetailleerde bezichtiging.

Route
Op dit moment staan er misschien wel meerdere woningen te koop die voldoen aan uw wensen en budget. Om toch alle woningen te kunnen bezichtigen, en daar ook alle tijd voor te hebben, is het handig vooraf een route uit te stippelen. Op die manier weet u zeker dat u aan het eind van de route daadwerkelijk alle woningen van uw voorkeur heeft bezocht. U vindt alle deelnemende woningen op Funda. Onze deelnemende woningen vindt u onderaan dit artikel en op onze website.

Hoe werkt het?
Stippel uw route uit, ga op 7 april naar het open huis van uw keuze en bel aan. De bewoner zal u graag ontvangen en rondleiden. Na afloop vult u optioneel een bezoekerslijst in. Bent u enthousiast geworden na een bezichtiging? Domicilie Makelaars helpt u graag verder met de vervolgstappen in het kooptraject. Neem gerust contact met ons op!

Dit is een advertorial

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden