Vogelobservatiehut beste idee van Aeresleerlingen

Mette Sijtsma van IVN Gelderland
Mette Sijtsma van IVN Gelderland
Foto:

Isabella van der Kieft, Pieternel Tensen, Bailey Senders, Alice Wouters en Sanne van den Hazel ontwikkelden een vogelobservatiehut. dat bleek het beste idee in het Veluweproject

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk

De wedstrijd ging over de aankleding van het gebied Hulckesteijn en de verbinding naar de binnenstad.De leerlingen verdienen het laatste ticket voor het Veluwe Congres dat 19 april in Ermelo wordt gehouden. In totaal hebben 85 jongeren van Aeres vmbo Nijkerk zich beziggehouden met de opdracht van de gemeente Nijkerk.

Voor met het ontwerpen zelf werd begonnen werd eerst onderzoek gedaan naar de vogels welke in het gebied voorkomen. De hut zelf hebben ze gepland in het gebied tussen de Berencamperweg en de Zeedijk. Het wordt een kijkwand met houten blokken waarop kinderen kunnen staan. Voor het dak hebben ze cedermatten voorzien, de gaten voor de kijkers moeten op meerdere hoogten komen. Daarnaast komt er informatie over de vogels in het gebied en extra beplanting tegen de wind. Riet moet voorkomen dat de hut te veel opvalt in het landschap. Verder is de plaatsing van een fietsenrek voorzien en is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen