WSN verduurzaamt (video)

Foto:

Op meerdere plekken is de Woningstichting bezig met het verduurzamen van woningen en flatgebouwen.

Onder ander aan de Vuurdoornlaan wordt dit moment gewerkt, maar er zijn ook al projecten afgerond. Hhet streven is rond de 100 woningen pr jaar zo te renoveren, dat ze klaar zijn voor de toekomst.. Ely Hackmann ging op stap met mensen van de WSN

Op 12 maart publiceerden we een reportage over de nieuwbouwplannen van de WSN

Huren nauwelijks of niet omhoog

Huurders van Woningstichting Nijkerk (WSN) krijgen in 2018 wederom een beperkte huurverhoging. Dat laat de WSN in een persbericht weten.

In sommige gevallen ontvangen zij zelfs géén huurverhoging. Net als vorig jaar besloot WSN, in overleg met Huurdersorganisatie Nijkerk (HON), af te zien van de maximaal toegestane huurverhoging. Door de huren slechts met het inflatiepercentage van 1,4% te verhogen, houdt WSN de woonlasten van haar huurders betaalbaar.

Betaalbare huren

WSN streeft een goede dienstverlening tegen betaalbare huren na. In overleg met de HON besloot zij daarom de huren met slechts het inflatiepercentage van 1,4% te verhogen. Ruim 1300 huurders krijgen zelfs een lagere of helemaal geen huurverhoging, omdat deze huurders al de huurprijs betalen die WSN op dit moment maximaal voor de woning wil vragen.

Geen inkomensafhankelijke huurverhoging

WSN maakt dus geen gebruik van de ruimte die de overheid geeft om een huurverhoging van 3,9% door te voeren bij huurders met een inkomen tot € 41.056. Ook past WSN dit jaar geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Die biedt ruimte om huurders met een inkomen boven € 41.056 een huurverhoging te geven tot maximaal 5,4%.

Alle huurders van WSN ontvangen vóór 1 mei persoonlijk bericht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden